Novosti

Suzuki e-Let's - jednostavan i na struju

Suzuki-E-letsXX

Suzuki i Sanyo razvijaju elektro skuter koji neće plijeniti ni ljepotom ni brzinom, ali bi jednog dana mogao predstavljati jeftinu ulaznicu u svijet bešumne vožnje na električnu energiju.

 

Na bazi klasičnog i prije svega pristupačnog benzinskog skutera Let's4, Suzuki razvija svoj koncept gradskog skutera pokretanog električnom energijom. U tom je projektu partner sa poznatom markom Sanyo, a sam je skuter trenutno u Japanu podvrgnut testiranjima u svakodnevnom prometu, nakon čega bi jednog dana mogao ući i u proizvodnju.

 

Iza njegova se neugledna izgleda ne skriva neka vrhunska tehnologija, nego jednostavan paket koji bi trebao osigurati autonomiju od svega tridesetak kilometara. Taj prototip, nazvan e-Let's, za pogon koristi elektromotor smješten u stražnjem kotaču koji prilikom kočenja puni baterije, koje se, jasno, mogu puniti i putem električne utičnice, ali pod naponom od 100 volti. Jedna od prednosti ovog elektro prometala bi trebalo biti i suzdržana težina, koja je ostala na razini benzinskog skutera i iznosi samo 74 kg.

fbmp ytmp imp