Novosti

Zanimljivo: Norton

Povratak otpisanih

 

Norton-RotaryMTvrtka Norton trenutno uspješno prodaje prvu seriju modela Commando 961 SE, a paralelno s proizvodnjom ovih motocikala u tajnosti se razvija novi Wankel agregat za Superbike model.


U novoj tvornici smještenoj na legendarnom Donington Parku, djelatnici nortona punom parom rade na ispunjavanju narudžbi za aktualni model Commando, ali od prošle jeseni se tmao u tajnosti radi i na novoj Superbike uzdanici.

 

Vjerovali ili ne, nakon uskrsnuća imena Norton, na red dolazi i kontraverzni Wankel rotacioni agregat. Iako su Norton modeli od prije dva desetljeća s ovakvim agregatima doživjeli tržišni neuspjeh, mnogi će se sjetiti karizmatičnog crno-zlatnog Nortona u John Player Special natjecateljskim bojama, koji je postigao i zapamćene rezultate.

 

Trenutno se spekulira o agregatu s preko 200 konjskih snaga koji bi u naredne tri godine bio temelj za sudjelovanje u Britanskom, a možda i svijetskom Superbike prvenstvu. Preostaje nam samo nestrpljivo čekati daljnje vijesti jer svaki novitat, makar i uskrsnuće tehnologije koja je podjelila kupce, ali i stručnjake, rado dočekujemo.

fbmp ytmp imp