Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N118/Deliver-E-Trike/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N118/Deliver-E-Trike/Gallery

Novosti

Raznosač pisama

Deliver-E-TrikeXX

Neki ljudi jednostavno vole brinuti tuđe brige. Tako se jedan Australac sažalio nad lokalnim poštarima i stvorio njima prilagođenu trokolicu koja se naginje u zavoju

Tricikl koji se naginje u zavojima je složena jednadžba. Australski izumitelj Simon Williams odlučio je tu jednadžbu pojednostaviti na proste faktore. Prvo je odredio da kotač viška bude na stražnjem umjesto na prednjem kraju.

Zatim je, nakon mnogih besanih noći i kompliciranja do krajnjih granica, realizirao najjednostavnije moguće rješenje u kojem su stražnji kotači ovješeni putem zasebnih vilica i neovisni jedan o drugom. Nisu čak ni povezani po pitanju prijenosa snage.

To je riješeno korištenjem dva elektromotora, po jednog za svaki kotač.
Treba napomenuti kako je prototip ovog motocikla zamišljen kao poštansko vozilo i to ono najlakše vrste, za dostavu pisama. Ne bi li stvorio tricikl baš za tu usku namjenu, Williams je čak dao otkaz i zaposlio se kao poštar.

Nakon godinu i pol, shvatio je sve i stvorio poštarski Deliver-E, koji bi se lako mogao zlorabiti i u druge namjene. Dva elektromotora napajaju se putem litij-ionskih baterija koje se napune za samo 3 sata i pružaju autonomiju od najmanje 60 km, a sve to uz solidnu maksimalnu brzinu od 80 km/h.

Jednako kao i Piaggio MP3, tricikl Deliver-E ima mogućnost zaključavanja ovjesa, ali i hod unazad što olakšava manevriranje ovim 120 kg teškim triciklom. Osim toga, poštari budućnosti će znati cijeniti još jednu njegovu karakteristiku. Naime, Deliver-E ne stvara buku što znači da su i manje šanse da uzbudi pse.

{gallery}NOVOSTI/N118/Deliver-E-Trike/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp