Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N118/Kawasaki-motokros/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N118/Kawasaki-motokros/Gallery

Novosti

Dorađeni Kawasakijevi skakači

Kawasaki-motokrosXX

Kawasaki je doradio svoje motokros perjanice. KX 450 F dobio je Launch Control Mode, koji olakšava start na blatnoj podlozi, dok je osnaženi KX 250 F dobio i drugu brizgaljku

Utrka u motokros naoružanju se nastavlja. Kawasaki je netom završio obnovu KX-a 250 F, predstavljenog prošle godine i KX-a 450 F, koji ima tek nešto duži tržišni staž. Pritom je kod snažnijeg modela najzvučnija novost u tome što mu je pridodan Launch Control Mode.

Ne radi se tu o klasičnom „launch controlu“, koji na temelju informacija s brojnih senzora omogućuje idealan star, nego o tome da se unaprijed može odabrati mapa s kojom se prilikom starta vrijeme paljenja pomiče unatrag i tako se smanjuje količina momenta koji dolazi do stražnje gume. Tu bi mogućnost vozači trebali koristili samo kod starta na blatnoj podlozi.

Osim toga, novi ECU omogućuje odabiranje tri različite mape rada agregata, a kako bi bio upravljiviji, KX-u 450 F je sužen okvir i smanjen spremnik goriva, a ugrađena je i za broj uža prednja guma. Deklarirana težina je pritom pala sa 113,5 na ravnih 113 kg.
KX 250 F je istovremeno malo otežao, pa tako umjesto 105,7 sada broji 106,2 kg.

Najveća novost je u ugradnji druge brizgaljke smještene na izlazu iz zračne kutije, a zahvaljujući kojoj je poboljšana cijela krivulja snage i okretnog momenta, s time da je najveći napredak ubilježen na visokim okretajima. Osim toga, KX 250 F je podvrgnut i nekim drugim sitnijim promjenama, uključujući tu i blago promijenjene postavke ovjesa.

U jednom od slijedećih brojeva Moto Pulsa moći ćete pročitati koliko su time Kawasakijevi modeli napredovali u praksi.

{gallery}NOVOSTI/N118/Kawasaki-motokros/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp