Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N118/Yike-bike/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N118/Yike-bike/Gallery

Novosti

Mali, ali pali

Yike-bikeXX

Yike Bike nije samo ideja. YikeBike je originalno i funkcionalno prijevozno sredstvo koje je nedavno predstavljeno i u svom drugom i malo pristupačnijem izdanju

Već smo pisali o YikeBikeu kao minijaturnom osobnom prometalu namijenjenom slalom vožnji u prenapučenim gradskim središtima. Sada je uz osnovni model Carbon, težak 10,8 kg i 2.620 eura, predstavljen i model Fusion.

On je jeftiniji i teži od Carbona, dakako uvjetno govoreći, budući se sa svojih 1.400 eura ne doima pretjerano povoljnim, jednako kao što se sa deklariranih 14 kg ne čini posebno teškim. To je masa kakvog bicikla.

Uzrok razlike u težini i cijeni treba tražiti u tome što je Carbon sazdan od karbonskih vlakana, dok je Fusion uglavnom izgrađen od aluminija. Ostatak je manje-više jednak. Dakle, prednji kotač promjera 20 inča pokreće elektromotor od 1kW, što je dostatno za maksimalnu brzinu od 25 km/h.

Litij fosfatne baterije se pune 40 min, a isprazne za 10 km, a pune se i prilikom kočenja. LED svjetla i pokazivači smjera ugrađeni su ručke u obliku rogova, a kada završite i vožnju i trebate se popeti stepenicama ili ući u lift, YikeBike jednostavno sklopite i ponesete.

Postupak sklapanja traje kakvih 15 sekundi, a i već spomenuta težina ne bi trebala biti preveliki problem da bez pretjerano znojenja YikeBike donesete u stan. Sve u svemu, ova je dvokolica zanimljiva alternativa Segwayu, s tom razlikom da je bitno pristupačniji i da ne morate stajati dok se vozite.

{gallery}NOVOSTI/N118/Yike-bike/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp