Novosti

Svečani oproštaj Gorana Goričkog

GorickiXX

Na Mladini, najboljoj stazi u Hrvatskoj, 21. kolovoza na žalost neće biti priredbe EMX Open Prvenstva Europe, zbog poznatog skandala u HMS-u, koji je priredbu premjestio na drugu stazu, iako je i Arbitraža Hrvatskog olimpijskog odbora utvrdila neosnovano isključenje Motokros kluba Jaska iz članstva u HMS-u.

Bila je želja i namjera i Jaskanaca i legendarnog motokrosista Gorana Goričkog, uz Nenada Šipeka najvećeg svih vremena u Hrvatskoj, da se 38-godišnji „As z bregov“ oprosti od tog sporta na priredbi EP, ali nažalost, i njemu je to ovim žalosnim slučajem uskraćeno!
No, neće Mladina ostati bez značajne priredbe, a niti Goran Gorički bez dostojnog oproštaja!

Motokros klub Jaska organizirat će na Mladini, u nedjelju, 4. rujna, Međunarodnu pozivnu utrku – Oproštaj Gorana Goričkog.
Bit će to lijepo i ugodno izenađenje za sve istinske ljubitelje motokrosa. Bit će to i dar vjernim navijačima – kojima će popularni „Muž iz Donje Reke“ zahvaliti za ljubav i bodrenje kroz njegovu dugu i uspješnu karijeru. A bio je Goran Gorički višestruki prvak, kako bivše države, tako i u samostalnoj Hrvatskoj!

Očekuje se dolazak mnogih motokrosista iz svih uzrasta i generacija. Priredba će biti prilagođena prijavama i odazivu; od mladih, do seniora i veterana.

Sam Goran Gorički kazao nam je;
- Volio bih prije svega da to bude sjajno druženje, ponovno „jahanje“ na dvokotačnim ljubimcima i za mnoge koji to odavno nisu učinili. Nadam se dolasku i legendi, poput našeg prvaka iz pionirskih dana motokrosa, Lene Šoštarića, pa Jovana Vukajlovića, prvog prvaka Jugoslavije, mog uzora i mentora Štefa Račkog, velike zvijezde Marijana Avbelja, pa i mojih klupskih suvozača iz davnih dana na Mladini; Saše Simčića, Janeza Juhanta, Silvina Vesenjaka … a da i ne govorim o mlađim generacijama, velikih asova motokrosa sa svih strana.


fbmp ytmp imp