Novosti

Hladna glava za GS

BMW-R1200GSXX

Već dulje vrijeme se pojavljuju razne šijunske fotografije koje daju naslutiti ozbiljan razvoj nove serije BMW bokser agregata.

Dok su zrakom i uljem hlađeni pogonski strojevi odavno ušli u legendu, možemo reći da su na tržištu nadživjeli većinu realnih očekivanja.

Priložena fotografija prikazuje očito izmjenjen motocikl na kom je sada ispuh, u ovom slučaju Akrapovič, s desne, a kardanski prijenos s lijeve strane. Ljubi bliski tvornici tvrde kako vodeno hlađenje na ovom modelu neće biti iskorišteno za povećanje snage već će GS vjerojatno ostati na 100 konjskih snaga, ali će biti iskorištene neke druge prednosti.

Na fotografiji je vidljivo kako su usisne grane sada s gornje strane cilindra i ne smetaju nogama vozača, a ispuh je smješten s donje strane, što prije nije bilo moguće zbog ograničenja zračnog hlađenja.

Posljednjih godina je BMW načinio zaista velike korake kada je riječ o razvoju novih modela pa vjerujemo da će i novi GS lako osvojiti srca, sve manje konzervativnih ljubitelja bavarskih motocikala.

fbmp ytmp imp