Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N123/MV-Agusta-F3/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N123/MV-Agusta-F3/Gallery

Novosti

Najnaprednija 600-ica

MV-Agusta-F3XX

Konačno su otkriveni tehnički detalji potpuno nove i trocilindrične MV Aguste 675. Ukratko, 128 KS, 173 kg, kontra rotirajuće koljenasto vratilo i obilje elektronike

Dugo smo je čekali, no sada kada su objavljeni tehnički podaci vidi se da se čekanje isplatilo. Već se dugo zna kako će ulazak MV Aguste u svijet sportskih motocikala srednje zapremine počivati na korištenju trocilindričnog agregata zapremine 675 ccm, no nije se znalo da će taj agregat razvijati 128 KS pri iznimno visokih 14.400 okr/min i da će imati koljenasto vratilo koje će se okretati u suprotnom smjeru, ne bi li se tako kompenzirale sile koje nastaju okretanjem kotača.

Osim toga, pogonski agregat je prepun elektronike, pa tako osim ride-by-wire sustava i četiri mape razvijanja snage, MV Agusta F3 posjeduje i sustav kontrole proklizavanja podesiv u 8 razina, a može se doplatiti i za quick-shifter, sustav za kontroliranje podizanja prednjeg kotača i sustav za pomoć pri kretanju s mjesta.

Takav tehnički izuzetno napredan motocikl prazan teži 173 kg i 12 tisuća eura, barem u Italiji. pritom je riječ o cijeni za običan F3, koji će na tržište stići početkom 2012., odnosno nakon što imućniji kupci udome primjerke prestižnog modela „Serie oro“. Službena premijera biti će na nadolazećem EICMA salonu u Milanu, a više o ovom iznimno zanimljivom motociklu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

{gallery}NOVOSTI/N123/MV-Agusta-F3/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp