Novosti

Kineski Bobber

Regal-RaptorXX

Čak i ako je riječ o jednoj od poznatijih kineskih marki, Regal Raptor je još uvijek samo kineska marka. Međutim, u svojoj ponudi imaju i neke zanimljive modele, a najnoviji među njima je Bobber, poseban po tome što nema stražnji ovjes

Ma što mislili o kineskim motociklima, ne može se poreći da neki modeli Regal Raptora iznenađujuće dosljedno slijede američku custom filozofiju, barem kada je dizajn u pitanju. Elagantnoj Daytoni i gotovo pa ekstremnom chopperu Spyder odnedavno se pridružio i model Bobber, koji već i svojim imenom jasno sugerira s kojeg su izvora dizajneri crpili inspiraciju. Ipak, osim svojim oblinama, Bobber zaslužuje posebno mjesto i po tome što uopće nema stražnji ovjes.

Korištenje tog već gotovo zaboravljenog „hard-tail“ koncepta svakako je na tragu tradicije, ali isto tako pokazuje da se konstruktori nisu previše zamarali voznim osobinama, dok su se za kakvu takvu udobnost vozača pobrinuli ugradnjom opruga ispod sjedala.

Pogonska grupa svojom koncepcijom, a još manje zapreminom, nije toliko dosljedna u slijeđenju tradicije, pa tako Bobber, kao u ostalom i sve Regal Raptore, pokreću tekućinom hlađeni paralelni dvocilindraši. U igri su dva agregata, pri čemu onaj od 125 ccm raspolaže s 11 KS pri visokih 9.500 okr/min, dok agregat od 320 ccm razvija 23 KS pri 8.500 okr/min i navodno može 161 kg težak Bobber 350 pogurati sve do 140 km/h. U oba je slučaja završni prijenos riješen lancem, dok su za zaustavljanje delegirani dvostruki prednji i jedan stražnji disk, sva tri nazubljene i poprilično kićaste izvedbe.

fbmp ytmp imp