Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N128/Kawasaki-KX450F/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N128/Kawasaki-KX450F/Gallery

Novosti

Zrak umjesto opruge

Kawasaki-KX450FXX

Najvažnija novost na Kawasakiju KX 450F je PSF prednja vilica kod koje su opruge zamijenjene zrakom pod pritiskom. U odnosu na to, ostale promjene su samo sitnice

Najmoćniji Kawasakijev motokros model KX 450 F bio bi tek neznatno promijenjen za 2013. godinu da nije iznimno posebne prednje vilice. Naime, Kayaba je za novu sezonu pripremila potpuno novu prednju vilicu, koja je i dalje ostala izokrenutog tipa i promjera 48 mm, ali su promjene u unutrašnjosti dramatične i uključuju potpuno izbacivanje opruge čiju će ulogu preuzeti stlačeni zrak.

To se opravdava sa 750 grama uštede na težini i smanjenjem unutarnjeg trenja, ali bi poanta svega trebala biti u tome da u fazi kompresije stlačeni zrak pruža veliki otpor, posebno u drugom dijelu hoda i tako smanjuje mogućnost da kod doskoka dođe do udarca, dok istovremeno u povratu ne pruža gotovo nikakav otpor što bi, navodno, trebalo rezultirati boljim kontaktom gume i podloge. Osim toga, korištenje stlačenog zraka povećava i olakšava mogućnosti podešavanja.

Dakako, u skladu s time je donekle revidiran i stražnji ovjes, dok je agregat pretrpio samo manje promjene, uglavnom na elektronici, zahvaljujući čemu bi trebao imati bolju krivulju snage i okretnog momenta u cijelom rasponu vrtnje. Slične, ali nešto manje dramatične promjene pretrpio je i KX 250F, a više o novitetima koje Kawasaki uvodi u svijet motokrosa za sezonu 2013 pročitajte u lipanjskom broju Moto Pulsa.

{gallery}NOVOSTI/N128/Kawasaki-KX450F/Gallery{/gallery}

Više u ovoj kategoriji: « Speed Triple R Koncept: Kawasaki J »
fbmp ytmp imp