Novosti

Dominacija Aprilije na Nürburgringu

BiaggiXX

SBK vikend na Nürburgringu prošao je u znaku vozača Aprilije, a prije svega Biaggija koji se vratio na vrh ukupnog poretka

Nakon što je u prvoj utrci nekoliko početnih krugova držao korak sa Sykesom, Max Biaggi je postavio neuhvatljivi tempo i ostvario veliku prednost koju je zadržao sve do kraja utrke. Uz Maxa Biaggia na pobjednički podij plasirali su se i Laverty i Davies, što znači da su po prvi put u povijesti sva tri mjesta na podiju osvojili vozači Aprilije.

I druga je utrka prošla u znaku Aprilije, ali ovaj put se pobjede domogao Davies, dok je Laverty ponovo bio drugi, prošavši ciljem točno dvije desetinke sekunde prije Camiera. Biaggi je izletio sa staze i pao, ali je uspio održati svoju Apriliju RSV4 upaljenom te se s vidljivo oštećenim motociklom ponovo priključio u utrku na zadnjoj poziciji sa zaostatkom od 26 sekundi.

Od tog trenutka Biaggi je osvajao poziciju za pozicijom i na kraju je utrku završio na trinaestom mjestu osvojivši tri boda, koja bi na kraju mogla postati presudna. Naime, prednost pred drugoplasiranim Melandrijem, koji je u obje utrke pao, sada iznosi 9,5 bodova.


WSBK ukupni poredak
1. Max Biaggi – Aprilia - 318 bodova
2. Marco Melandri - BMW - 308.5 bodova
3. Tom Sykes - Kawasaki - 291.5 bodova
4. Carlos Checa - Ducati - 247.5 bodova
5. Jonathan Rea – Honda - 225.5 bodova

fbmp ytmp imp