Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N133/Hypermotard/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N133/Hypermotard/Gallery

Novosti

Ducati Hypermotard i Hyperstrada

slikaXX

Potpuno novi Hypermotard ima tekućinom hlađen agregat, ali touring verziju Hyperstrada

Glavna Ducatijeva zvijezda na EICMA sajmu u Milanu svakako je Hypermotard. Iako dizajn sugerira drugačije, Hypermotard je potpuno novi model, s drugačijim okvirom, ali i tekućinom hlađenim agregatom.

Dakle, u Hypermotardu je premijeru doživio novi Ducatijev tekućinom hlađeni dvocilindraš, koji iz svojih 821 ccm istiskuje 110 KS pri 9.250 okr/min. Osim u osnovnoj, novi je Hypermotard odmah predstavljen i u SP varijanti, ali i u touring verziji nazvanoj Hyperstrada.

Krenimo redom. Početni model, jednostavno nazvan Hypermotard, ima Kayabinu prednju vilicu promjera 43 mm i Sachsov stražnji amortizer, opremljen je elektronskom kontrolom proklizavanja te teži 175 kg, odnosno 198 kg sa svim tekućinama. Za zaustavljanje je zadužena moćna Brembo grupa koja se sastoji od dvostrukog prednjeg diska od 320 mm i radijalnih kliješta s 4 klipića, te stražnjeg diska promjera 245 mm, sve to upareno s ABS-om

Hypermotard SP se može pohvaliti potpuno podesivim ovjesom marke Marzocchi sprijeda i Öhlins straga, ali i dijelovima izrađenim od karbona, te kovanim i laganim trokrakim Marchesini naplatcima, što sve doprinosi tome da je SP za 3 kg lakši od osnovnog modela.

Hyperstrada je odgovor svima onima kojima su maštali o maloj Multistradi. Mehaničku osnovu gotovo u potpunosti dijeli s osnovnom verzijom Hypermotarda, a osim s ABS-om i kontrolom proklizavanja, u seriji dolazi i dužim prednjem i stražnjim blatobranom, udaljenom komandom za podešavanje predopterećenja stražnjeg monoamortizera i s 2 utičnice od 12V.

Osim toga, Hypestrada dolazi s većim vjetrobranom, udobnijim sjedalom, bočnim koferima, središnjim osloncem, štitnikom agregata i osloncima za ruke suvozača. Sve stavke iz prethodne rečenice mogu se dodatno naručiti i za Hypermotard i Hypermotard SP.



{gallery}NOVOSTI/N133/Hypermotard/Gallery{/gallery}





fbmp ytmp imp