Novosti

Odbijen Markt

robert_markt
Odbijen zahtjev Roberta Markta – i dalje bezvlađe u HMS-u

Gradski ured za opću upravu u Zagrebu odbio je zahtjev Roberta Markta, podnesen u ime Hrvatskog motociklističkog saveza, za upis promjene osobe ovlaštene za zastupanje i upis Statuta u registar Udruga RH.

Tako je nastavljeno bezvlašće u HMS-u, koje najviše šteti sportašima.
Podsjetimo: ta je agonija krenula samovoljnim rukovođenjem Savezom predsjednika Rajka Vučkovića, te nelegitimnim djelovanjem njegovog Upravnog odbora i Skupštine, na što je upozorio i Nadzorni odbor HMS-a.
Vučković se oglušivao na zahtjeve za održavanje Izvanredne Skupštine. Zato je ju Nadzorni odbor sam inicirao i održap.
Gradski ured za opću upravu, kao i Ministarstvo uprave RH u žalbenom postupku, nisu prihvatili rješenja s tog skupa, zbog proceduralnih pogrešaka.
Potom je ipak i Vučković sazvao svoju Izvanrednu Skupštinu Saveza. Na njoj je „ponudio“ ostavku, te nakon uspješnih rješenja o promjenama, za novog predsjednika izabran je Robert Markt.
Gradski ured za opću upravu u međuvremenu je ustanovio kako je mandat Rajka Vučkovića, kao predsjednika HMS-a, istekao i prije održavanja te njegove Izvanredne Skupštine, što svjedoči o pokušaju Vučkovića da obmane sudionike tog skupa.
U zahtjevu Roberta Markta za registraciju promjena ustanovljen je niz nepravilnosti, netočnih i neistinitih činjenica.
Također je Gradskom uredu za opću upravu pristiglo čak sedam prigovora; što klubova, što članova Nadzornog odbora, pa čak i djelatnika Tajništva HMS-a, na legalnost i valjanost održavanja spomenute Vučkovićeve Izvanredne Skupštine.
Gradski ured za opću upravu zatražio je dodatne dokumente, zapisnike i dokaze o valjanosti podnošenja zahtjeva, ali i nakon uvida u te materijale ustanovljeno je isto, štoviše i pokušaji da se naknadno, primjerice nakon utvrđivanja Upravnog odbora o klubovima koji imaju pravovaljano sudjelovanje u odlučivanju na Skupštini, za većinu od njih „frizira“ potrebna dokumentacija.

fbmp ytmp imp