Novosti

Strijbos dominirao u Mantovi

bobryshevmalaNEW
Kevin Strijbos apsolutno dominirao na jubilarnom 30. Mantova Starcrossu

Na Gradskom stadionu „Tazio Nuvolari“ u Mantovi, u Italiji, po vrlo lijepom vremenu u nedjelju, 27. Siječnja, ranije nego ikad, održan je najprestižniji predsezonski motokros miting, jubilarni 30. MANTOVA STARCROSS.

Domaća publika bila je pomalo razočarana jer su izostali njihovi ljubimci, domaće zvijezde, šesterostruki prvak svijeta Tony Cairoli i David Philippaerts, koji su najavljeni kao veliki favoriti.

Ovaj put nije bilo ni hrvatskih predstavnika, iako su ovdje često znali ogledati se sa svjetskom elitom Nenad Šipek i Danijel Božić.
Apsolutno je dominirao belgijski as KEVIN STRIJBOS (Suzuki) - (na slici dolje). On je pobijedio na sve tri finalne utrke, koje voze zajedno natjecatelji iz kategorija MX1 i MX2. Na prvoj utrci bio je najbrži ispred Clementa Desallea, Gautiera Paulinea, Jeremyja van Horebeeka i Maxa Nagla, u drugoj je slavio ispred Tanela Leoka, Jevgenija Bobriševa (na slici gore), Clementa Desallea i Xaviera Booga, dok je na trećoj vožnji bio najbolji ispred Bobriševa, Booga, Van Horebeeka i Paulinea.
Ukupno na 4. mjestu, najuspješniji MX2 vozač bio je Belgijac Jeremy van Horebeek (Kawasaki).
Sjajni Kevin Strijbos trijumfirao je i na popularnom kupu „jedan na jedan“ – za prestižni AIROH TROFEJ. U finalu najjače, MX1 konkurencije, Strijbos je nadmašio Portugalca Rui Goncalvesa.
strijbos_k

U MX2 konkurenciji, na finalnoj utrci Francuz Romain Fevbre biuo je bolji od Nizozemca Glenna Coldenhoffa.

TOP 10 MANTOVA STARCROSSA 2013
1. KEVIN STRIJBOS, Belgija (Suzuki) 75
2. Jevgenij Bobrišev, Rusija (Honda) 52
3. Tanel Leok, Estonija (Honda) 52
4. Jeremy van Horebeek, Belgija (Kawasaki) 51
5. Gautier Paulin, Francuska (Kawasaki) 50
6. Xavier Boog, Francuska (KTM) 45
7. Clement Desalle, Belgija (Suzuki) 42
8. Jens Getteman, Belgija (Honda) 38
9. Kenny Vandueren, Belgija (KTM) 32
10. Max Nagl, Njemačka (Honda) 32

fbmp ytmp imp