Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/KawasakiSuperbike/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/KawasakiSuperbike/Gallery

Novosti

Kawasaki Superbike 2013.

slikaXX
U Barceloni je službeno predstavljen glavni favorit za novu Superbike sezonu koja je pred vratima

Tom Sykes i Kawasaki su prošle sezone izgubili naslov za samo pola boda. Aprilia je još uvijek tu, ali Biaggija više nema, što Sykesa i njegovu Superbike Ninju ZX-10R čini glavnim favoritom za predstojeću sezonu. To više što Honda još uvijek ima nekih svojih problema, pred Ducati Panigaleom je uvijek problematična prva sezona, Suzuki tek treba uhvatiti priključak…

U središtu Barcelone je pod teretom takvih ambicija predstavljena Kawasakijeva Superbike momčad. U osnovi, sve ostaje isto. Omaleni Tom Sykes je glavna zvijezda, a iz njegove će sjene pokušati iskočiti drugi vozač Loris Baz, dok je ZX-10R lagano dorađen i usklađen s pravilima za iduću sezonu. To znači da Marchesini naplatci imaju 17 umjesto 16,5 cola u promjeru, a tu je i odsad obavezna naljepnica koja „glumi“ prednja svjetla. No to je ukrasni detalj kojeg je superbike Kawasaki koristio i krajem prošle sezone, tako da se glavna vizualna promjena odnosi na nešto veću količinu crne boje na oplatama.

Uz kompletan natjecateljski primjerak, u Barceloni su pogledima bili izloženi i neki dijelovi koji serijski motocikl pretvaraju u moćno oružje s kojim će Sykes pokušati ponoviti uspjeh Scotta Russela. On je prije točno 20 godina Kawasakiju donio dosad jedinu titulu svjetskog Superbike prvaka.

Inače, nova Superbike sezona je praktično već pred vratima. Prva utrka je krajem veljače u Phillip Islandu, dok bi sve trebalo završiti 17.11. na novoj Buddh stazi u Indiji. Prema prvotnim planovima ta je utrka trebala biti održana 10. ožujka, ali je premještena kako bi se osoblje uz stazu stiglo dovesti u red. Utrke u Portimau i Imoli još čekaju službenu potvrdu, iako je to samo stvar formalnosti, no zato tek ostaje za vidjeti koja će staza ugostiti Superbike prvenstvo 23.6., što je otprilike termin koji je dosad pripadao (zasad izbačenoj) utrci u Misanu.

24.2. - Phillip Island
14.4. - Aragon
28.4. - Assen
12.5. - Monza
26.5. - Donington
9.6. - Portimao
23.6. ???
30.6. - Imola
21.7. - Moskva
4.8. - Silverstone
1.9. - Nurburgring
29.9. - Laguna Seca
6.10. - Magny Cours
20.10. - Jerez
17.11. - Buddh Circuit

{gallery}NOVOSTI/N134/KawasakiSuperbike/Gallery{/gallery}

Više u ovoj kategoriji: « MotoGP Odlazak legende »
fbmp ytmp imp