Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/Police/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/Police/Gallery

Novosti

Policija trenira tišinu

slikaXX
Zero nudi policijski motocikl kojeg nećete čuti dok ne bude prekasno. Dakle, dok ne upali sirene

Postoje motocikli i postoje policijski motocikli, a američka tvrtka Zero je predstavila najnoviju kolekciju ovih potonjih. Nastali na bazi serijskog i za 2013. poboljšanog soft-endura DS i nakeda S, policijski modeli marke Zero posebni su po tome što ih pokreće elektromotor. I to ne bilo kakav nego onaj najnovije generacije, koji raspolaže s 54 KS pri 4.300 okr/min i 92 Nm u cijelom rasponu vrtnje.

Brojke zvuče prijeteće, no budući je pogon direktni, dakle bez mjenjača, to je dostatno za samo 153 km/h. Isto tako, u osnovnoj će varijanti pri konstantnoj brzini od 110 km/h moći prevaliti samo 60 km, a i to samo u teoriji, što znači da mu je nedostižno sve što ima više od 250 ccm i 3 litre goriva u spremniku.

Dakle, policijski Zero DS teško da se može koristiti kao presretač, ali bi mogao biti iznimno koristan u gradskim središtima, gdje ga izostanak mjenjača čini praktičnim, težina od 177 kg dovoljno okretnim, a izostanak zvuka gotovo neprimjetnim dok se s leđa prikrada lošim dečkima. Uz uobičajenu svjetlosnu i zvučnu opremu te cjevaste bočne štitnike, koji su dio serijske opreme, za policijski Zero S i DS se nudi i set kofera, štitnici za ruke, veći vjetrobran, grijači sjedala i ručki, ali i kapacitetnije baterije s kojima težina raste 8%, cijena 11%, a autonomija 35%.

U dodatnu opremu spada i „brzi“ punjač s kojim se prazne baterije napune na 95% za samo sat vremena, dakle jedva nešto duže nego što je brkatom američkom policajcu potrebno da u miru popije kavu i pojede krafnu. No, policijski Zero se ne nudi samo u SAD, gdje se u bijeloj ili crnoj varijanti košta kakvih 18 tisuća $, nego će patrolirati i Europom. Istina, zasad samo ulicama Londona, ali to je tek početak, tko zna gdje je kraj ovom bešumnom prometalu za uvođenje javnog reda i mira.

{gallery}NOVOSTI/N134/Police/Gallery{/gallery}




fbmp ytmp imp