Novosti

Cvjetičaninov i Bertovićev lov u mutnom

HMSXX
Kad mačke nema, miševi kolo vode ! Tako kaže poslovica.


Nedopustiva su ponašanja nekih funkcionera Hrvatskog motociklističkog saveza, posebice onih koji su pretrpili određene sankcije.
No, u stanju agonije Saveza, u koju ga je svojim štetnim djelovanjem doveo bivši predsjednik Rajko Vučković s najbližim suradnicima, s kojima je manipulirao – nije nemoguće da se takve stvari događaju.

Primjerice; predsjednika Odbora za zemljane sportove Ivana Bertovića i predsjednika Odbora za suce Damira Cvjetičanina, u listopadu prošle godine disciplinski sudac Marčelo Mohorović kaznio je sa po 12 mjeseci suspenzije, odnosno zabrane djelovanja u motociklističkom sportu.

Kažnjeni su zbog zloupotrebe položaja, kršenjem Zakona o sportu u člancima 11, 86 i 87. Na taj su način – kako se kaže u presudi - nanijeli štetu HMS-u i srozali ugled moto sporta.

Spomenuti Cvjetičanin i Bertović , međutim, ponašaju se kao da nisu kažnjeni. Oni odluke disciplinskog suca – ne priznaju.
Zanimljivo je kako u bezvlašću – koje vlada u HMS-u bez predsjednika i Upravnog odbora – Cvjetičanin i Bertović priznaju Odbore u kojima djeluju, ali ne priznaju disciplinskog suca. A bez disciplinskog suca, činjenica je, ne mogu se održavati natjecanja.
Tako je nedavno Cvjetičan sazvao skup sudaca, dok Bertović potpisuje akte Odbora za zemljane sportove.

No, kad se u Savezu ponovno uspostave legalno – pravne strukture, morat će se povesti računa i o takvim nedostojnim i bahatim ponašanjima.

Više u ovoj kategoriji: « Kawasaki Predsjednik se ne da »
fbmp ytmp imp