Novosti

OTKAZAN SP NA MLADINI

mladina_tribina_2
SP motokros na Mladini otkazano

Jaskanski motokros djelatnici otkazali su MX3 natjecanje Prvenstva svijeta, zajedno s WMX Prvenstvom svijeta za žene – isto onakvo kakvo je prošle godine oduševilo mnogobrojne gledatelje na našoj najboljoj i najljepšoj stazi Mladina, a koje je bilo predviđeno 6. I 7. Srpnja 2013.
Razlog su financijske poteškoće.

Evo što stoji u priopćenju Motokros kluba Jaska, nakon hitne sjednice Izvršnih odbora kluba i Mladina tima, te otkazivanja priredbe – a koje je potpisao predsjednik kluba Mladen Čop:
- "Još smo prošle godine u INA – Industriji nafte obavili razgovore o SP 2013. Dobili smo odgovor kako postoji velika vjerojatnost da će INA – koja se vraća oktanskim sportovima – prihvatiti pokroviteljstvo. Na temelju razgovora dostavili smo im zamolbu s potrebnom dokumentacijom, još u listopadu 2012. Odgovor je trebao stići do siječnja, najkasnije do veljače ove godine. Na žalost, uz naše česte upite, odgovor je stigao tek u svibnju. Bio je negativan. U međuvremenu počasno pokroviteljstvo prihvatio je Predsjednik Republike Ivo Josipović. Obavijestili smo o tom i INU i Grad Jastrebarsko i Zagrebačku županiju, te Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski mkotociklistički savez. Posebno smo u Gradu Jastrebarsko održali dva sastanka kako bi i uz veliku štednju gdje godi je to moguće pronašli rješenje da se Svjetsko prvenstvo održi. Zbog održavanja lokalnih izbora nismo naišli na razumijevanje iako smo se nadali pozitivnom odgovoru, s obzirom da su odgovorni ljudi u Gradu ostali isti. Rečeno nam je da će, ukoliko ne bude promjena, određena sredstva biti na raspolaganju i za ovu manifestaciju. Na žalost, i za takav scenarij odgovorni se nisu suglasili. Molimo da shvatite kako oko 550.000 kuna (80.000 eura) koliko je naš proračun priredbe predviđao, Motokros klun Jaska bez pomoći i razumijevanja lokalne samouprave ne može pokriti!".

fbmp ytmp imp