Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N136/Liberty3V/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N136/Liberty3V/Gallery

Novosti

Novitet: Piaggio Liberty 3V

slikaXX

Liberty ulazi u 2014. sa štedljivijim agregatom, manjim kotačem, većim prostorom pod sjedalom…

Ako vam se ovaj novitet čini već viđenim, to vjerojatno ima veze s činjenicom da se jako malo razlikuje od svog prethodnika, posebno po pitanju dizajna. Skuter koji je u proteklih 15 godina prodan u više od 800 tisuća primjeraka ulazi u drugu mladost preuzimanjem iznimno štedljivog troventilskog agregata, koji postupno pronalazi put do sve većeg broja modela unutar Piaggio grupacije.

Zračno hlađen, ali opremljen elektronskim ubrizgavanjem goriva i oplemenjen tehničkim rješenjima za smanjenje unutarnjih otpora, taj bi jednocilindraš od 124 ccm pri konstantnoj brzini od 50 km/h, prema navodima proizvođača, trebao trošiti manje od 2 l/100 km. Deklarira se i 10,4 KS pri 7.500 okr/min i isto toliko njutn-metara pri 6.000 okr/min. U ponudi je i kapacitetnija verzija od 155 ccm, a u oba slučaja su servisni intervali predviđeni na 10.000 km.

Od ostalih promjena, treba spomenuti produženje osovinskog razmaka s 1.325 na 1.345 mm, ali i ugradnju za jedan broj manjeg prednjeg naplatka te uže i više gume. Ukratko, prednja guma umjesto dimenzija 90/80-16 sada ima mjere 80/90-16, dok je straga naplatak ostao isti, ali se sada ugrađuje za broj uža guma dimenzija 100/80-14.

Iako je promjer guma neznatno manji, Liberty 3V je i dalje tipičan predstavnik skutera velikih kotača, što za sobom povlači skromnu ponudu prtljažnog prostora. Kod novog je Libertyja zapremina prostora pod sjedalom porasla s 8,8 na 10,8 litara, te bi u njega sada trebala stati jet kaciga, doduše, samo ona bez vizira. To je povećanje kapaciteta postignuto premještanjem akumulatora u prednji štit, zbog čega je manji tamošnji pretinac za sitnice.

{gallery}NOVOSTI/N136/Liberty3V/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp