Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N138/Outlander6x6/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N138/Outlander6x6/Gallery

Novosti

Novitet: Can-Am Outlander 1000 XT 6x6


slikaXX
Ako je Outlander 1000 Max glomazan četverocikl, što onda reći za netom predstavljeni šesterocikl?

Jezična dilema. Ako se „običan“ Outlander 1000 vodi kao četverocikl, da li to znači da za novi Outlander 1000 6x6 treba izmisliti novi pojam šesterocikl? Da vuk bude sit, a sve ovce na broju, proglasit ćemo ga ATV-om sa 6 kotača, pri čemu treba uzeti u obzir da Outlander 6x6 nije ni prvi ni jedini pripadnik svoje vrste budući najljući konkurent Polaris već dugi niz godina prodaje Big Boss 6x6.

Jasno, Outlander 6x6 je morao biti veći i snažniji od Big Bossa. Zato ga pokreće moćan Rotaxov V2 agregat od 976 ccm dok je u Polarisovom slučaj riječ o rednom dvocilindrašu od „samo“ 760 ccm. Big Boss je pritom 34 kg lakši, no nema sumnje da se Outlanderovih 80-ak KS lako nosi s pozamašnih 515 kg. Osim toga, Outlander veću težinu opravdava i time što je sa svojih 330 ccm za skoro pola metra duži od Polarisovog predstavnika.

Outlander 6x6 je većim dijelom blizak Outlanderu 1000 sa 4 kotača, uz ključnu razliku da straga nalazimo dvostruku pogonsku osovinu, s 4 uzdužna ramena umjesto uobičajena 2. Sa stalnim pogonom na 4 stražnja kotača i mogućnošću uključivanja pogona na svih 6 kotača, Outlander 6x6 bi trebao biti probitačniji na teškom terenu od ionako gotovo nezaustavljivog običnog Outlandera, no za svaki slučaj dolazi s reduktorom s još kraćim prijenosnim omjerima, kao i snažnim Warn vitlom.

Smislenosti postojanja ovakvog ATV-a pridonosi stražnja platforma nosivosti 313 kg, koja se može dodatno opremiti bočnim stranicama i pokrovom. Kao takav, Outlander 1000 XT 6x6 predstavlja (zabavno) gospodarsko vozilom, čemu ide u prilog i to što se u Europi može registrirati i kao traktor, no tada mu je brzina ograničena na 40 km/h.

{gallery}NOVOSTI/N138/Outlander6x6/Gallery{/gallery}






fbmp ytmp imp