Novosti

Novi Moto Puls na kioscima

NajavaMP139novosti

Novi Moto Puls stiže s tjednom dana kašnjenja, no zato u njemu ima svega, od aktualnih tema koja se, između ostalog, bave novim registracijskim pločicama i iznimno sporim promjenama u svijetu osiguranja, do doista bogate rubrike s testovima, čiji glavni dio čini usporedba sedam velikih putnih endura, odnosno crossovera. Tu je i test Kawasakija Z1000 SX, koji je obnovljen za 2014. te je još više po mjeri onih koje vole oštru sportsku-turističku vožnju, a u sličnu priču, ali unutar okvira A2 kategorije, spada i relativno pristupačna Honda CBR 500R, koja se na testu pokazala udobnom i zabavnom.

Testirani su i veliki custom Moto Guzzi California 1400 te gotovo jednako masivni Suzuki Burgman 650, koji u obnovljenoj i prestižnoj Executive verziji pokušava zadržati svoj kultni status u svijetu skutera. Osim toga, možete pročitate dojmove sa svjetske prezentacije nove Vespe Primavera 125 i Dunlopovih sportsko-turističkih guma Sportsmart2, a popis testova zaključuje praktično kompletna ponuda hard-enduro motocikala marke Beta.

Zbog zatišja na svjetskim borilištima, sportska rubrika je nešto sažetija nego inače, ali zato donosimo intervju s jednim od najtalentiranijih hrvatskih stuntera, kao i prikaz prekrasne Triumphove rakete na dva kotača, koja se želi približiti oznaci od 700 km/h i oboriti svjetski brzinski rekord. Uz ostale uobičajene rubrike, novi Moto Puls donosi prikaz noviteta s uvijek provokativnog Tokyo Motor Showa, „povijest bolesti" BMW-a R 1200 GS, koji u vlasništvu svjetskog putnika Rakele upravo prebacio 300.000 km, fotografije prve kandidatkinje za Miss Motori 2014.i nagradnu igru u kojoj čitatelji odabiru najbolji, motocikl, skuter i četverocikl ove godine i usput osvajaju nagrade.

fbmp ytmp imp