Novosti

Nalaz revizije potvrdio krađu 544.561 kn

papicvuckovic

Nakon višegodišnje agonije Saveza kada je konačno izabrano novo vodstvo, novi Upravni odbor na čelu s predsjednikom Stjepanom Peršinom prilikom primopredaje uočio je brojne nepravilnosti u financijskom izvješću, te je dao u travnju 2013. nalog ovlaštenoj revizorskoj kući Interexpert iz Zagreba da pregleda goleme manjkove na računu HMS-a u razdoblju od 2008. do 31.05.2013. godine. Revizija je bila detaljna te trajala sve do studenog, uz brojne konzultacije tijekom ljetnih mjeseci.


Revizija je potvrdila da je nedovoljno dokumentirano 544.561 kn koje je podignuto većinom na ime putnih naloga, za putovanja koja nisu ostvarena. Prema nalazu revizije utvrđeno je da su mnogi putni nalozi pisani istog dana, istim rukopisom, napisani i potpisani istom kemijskom olovkom bez adekvatnih dokaza da su se i obavili.


Za nestalih 544.561 kuna USKOK-u i državnom odvjetništvu prijavljeni su donedavni predsjednik Rajko Vučković, glavni tajnik Marjan Papić i tajnica Izabela Popović. Prijeti im i do 5 godina zatvora.


Više pročitajte u aktualnom broju Moto pulsa koji se nalazi na kioscima.

fbmp ytmp imp