Novosti

Novitet: Honda Foreman Rubicon 500 4x4 IRS

rubicon2015

Kao najkonzervativniji proizvođač premium ATV-ova, Honda je konačno malo hrabrije iskoračila u svijet off-road zabave.

 

Honda je vrlo specifična u poimanju ATV-ova, kako s dizajnerske tako i s tehničke strane. U njihovom svijetu ATV-ovi su prije svega radni strojevi, a tek bi oni najsnažniji modeli trebali ponudi i malo zabave. U takvoj učmaloj ponudi, novi model dugačkog američkog naziva FourTrax Foreman Rubicon 4x4 s lakoćom se ističe i, nadamo se, najavljuje nešto agresivniji Hondin pristupu off-road vožnji s pogonom na sve kotače.

 

Po nekim osnovnim elementima, Rubicon je i dalje pravi Hondin ATV, pa je tako,recimo, zadržao neobični uzdužno postavljen agregat s bregastim osovinama u bloku, a koji u ovom slučaju broji 475 ccm. Isto tako, za razliku od radnih ATV-ova ostalih proizvođača, Rubicon nema CVT, nego je opremljen klasičnim 5 brzinskim mjenjačem, koji se nudi i u automatskoj DCT varijanti, s običnim ili sportskim načinom rada.

 

Međutim, dizajn je sada daleko atraktivniji, a Rubicon je, za razliku od svog prethodnika, opremljen i nezavisnim stražnjim ovjesom, kao i stražnjom disk kočnicom. Tu su i čvršće Maxxisove gume, duži hod ovjesa, veća udaljenost od tla, dorađeni električni servo upravljač (opcija) i još niz sitnih dorada koje bi trebale rezultirati dinamičnijom, ali i udobnijom vožnju.

 

Ovisno o vrsti mjenjača i paketu opreme, Rubicon se nudi u 6 različitih verzija, uz raspon težine od 308 do 326 kg. Zasad sve to vrijedi za američko tržište, no takav bi se atraktivniji Rubicon lako mogao prebaciti i Europu i zamijeniti aktualni TRX 500.

fbmp ytmp imp