Novosti

Pretpremijera: Suzuki Concept GSX

 

0930 08

Ako mislite da ova silueta ne otkriva ništa, što bi tek rekli na pjesničko priopćenje iz Suzukija? Uglavnom, ovo je maglovita najava novih GSX-R modela. 

 

Svi znaju da je novi GSX-R 1000 konačno pred vratima. Štoviše, postoje neki koji tvrde kako je taj motocikl spreman već godinu dana, ali da Suzuki nije imao resurse pokrenuti njegovu proizvodnju. Što dovodi do novih špekulacija prema kojima bi novi GSX-R 1000 možda i mogao biti predstavljen na predstojećem EICMA sajmu u Milanu, ali bi u proizvodnju krenuo tek sredinom 2017.

 

Ova silueta, koju je Suzuki izbacio uoči Tokyo Motor Showa, vjerojatno jest najava dolaska novog Suzukijevog superbike modela. No, teško da možemo doznati išta više od toga kako bi moglo izgledati njegovo novo prednje svjetlo. Pri čemu integrirani pokazivači smjera bude asocijacije na još jedan Suzukijev model koji je već odavno trebao dobiti dostojnog nasljednika: GSX-R 1300 Hayabusa.

 

Jasno, Suzuki je ovu fotografiju (bezobrazno niske rezolucije) popratio i prigodnim priopćenjem, no iz njega ne možete doznati ništa konkretnije od toga da je riječ o najavi budućih GSX modela, dakako pokretanih rednim četverocilindričnim agregatom. U slobodnom prijevodu, Concept GSX je „kukuljica iz koje će izaći budući sportski modeli". Znači, vidjeli smo gusjenicu, sad čekamo leptira.

fbmp ytmp imp