Novosti

Koncept: Victory Combustion

VictoryCombustion

Koncept Combustion je najava novog „sportskog“ Victory modela, koji bi uskoro trebao napasti Harley-Davidson V-Rod.

U Milanu su predstavili Ignition Concept (donja slika), kojeg je isklesao Švicarac Urs Erbacher. Sada su, samo mjesec dana kasnije, u New Yorku predstavili i koncept Combustion (gornja slika), kojeg je oblikovao Zach Ness, unuk famoznog Arlena Nessa, čija tvrtka već neko vrijeme pokušava podići imidž ovog američkog proizvođača motocikala.

Oba koncepta najavljuju potpuno novi i dosad najagresivniji Victory motocikl, a budući dijele vrlo slične siluete, za pretpostaviti je da će otprilike isti oblik imati i serijski model, koji bi trebao biti predstavljen vrlo brzo, vjerojatno već početkom 2016. Pritom je glavna novost V2 agregat, koji nema nikakve veze sa zračno-uljno hlađenih 1.731 ccm iz ostalih Victory motocikala, već je osnova preuzeta od odličnog tekućinom hlađenog V2 stroja od 1.133 ccm, koji je pokreće Indian Scout.

Indian i Victory su u članovi iste Polaris grupacije, a u ovom slučaju bi zapremina tog V2 agregata mogla nabubriti do cca. 1.200 ccm, što daje naslutiti kako će razvijati preko 100 KS. Iako dakle još ništa nije precizirano, ova dva koncepta sugeriraju kako će vjerojatno biti riječ o sportskom customu s kojim Victory napada već vremešni Harley-Davidson V-Rod, ali i okreće novi list i ulazi u sferu nešto agresivnije i modernije koncipiranih motocikala.

Victory Ignition Concept

Victory563cafe9d74c4

fbmp ytmp imp