Novosti

Pretpremijera: Royal Enfield Himalayan (u raspadu)

HimalayanImage19

Možda nije klasični marketinški trik kad se motocikl počne raspadati u promotivnom videu, ali svakako privlači pozornost.

Royal Enfield već neko vrijeme ne skriva dolazak potpuno novog modela s kojim bi trebali bitno proširiti svoju ponudu, a sada su objavili i prve dinamičke fotografije i promotivni video. Naziv Himalayan lijepo pristaje jednostavnom i relativno jeftinom enduro motociklu, koji bi se podjednako dobro trebao snalaziti i na terenu i na cesti.

Osim toga, Himalayan je i najava potpuno nove tehničke baze za ovog proizvođača, a koja se nije previše mijenjala od kada se ova nekoć britanska marke preselila u Indiju. Tako će Himalayan pokretati jednocilindrični agregat od 410 ccm i vjerojatno ne više od 30 KS, a koji je, baš kao i ostatak motocikla, modernije konstrukcije od onog što vidimo na aktualnim modelima ovog proizvođača. Taj napredak je i razumljivo budući se dobar dio razvoja preselio na britanski teritorij, no svejedno još ostaje za vidjeti hoće li Himalayan zadovoljiti Euro4 norme i stići na europsko tržište, trenutno gladno retro modela.

Više će se doznati nakon što budu predstavljeni i konkretni tehnički podaci, zasad je službeno objavljeno tek nekoliko akcijskih fotografija i promotivni video koji jedva da traje dvije minute, a u sebi ipak sadrži gaf koji se jednoj ozbiljnoj marki, pa bila ona i indijska, ipak ne bi smio dogoditi. Naime, na jednom ne baš ekstremnom doskoku pred sam kaj videa jasno se vidi kako se odlomio desni oslonac za noge, koji ostaje ležati u prašini iza motocikla dok vozač s čizmom udara u pod. Nezgodni trenutak smo zamrznuli na donjoj fotografiji, a cijeli video ste mogli pogledati OVDJE, ali ga je u međuvremenu Royal Enfield ipak skinuo s programa. Uzmite u kao olakotnu okolnost da je danas svaka reklama dobra i da se samo iza dobrog konja praši. 

Himalayan2

fbmp ytmp imp