Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N116/MotoGP-Jerez/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N116/MotoGP-Jerez/Gallery

Motosport

Festival padanja u Jerezu

MotoGP-JerezXX

Dok se ishod prve utrke ovogodišnjeg prvenstva nije toliko iznenadio, druga po redu utrka, velika nagrada Španjolske održana ovaj vikend u Jerezu, donjela je puno neizvjesnosti i obrata

Sretan što je završio ovu napetu utrku, ali i sretan što ju je završio na prvom mjestu može biti Jorg Lorenzo na tvorničkoj Yamahi. On je preuzeo vodstvo nakon što je šanse za nastavak usljed pada prokockao Marco Simoncelli koji vozi za momčad San Carlo Honda Gresini. Drugu poziciju je izborio Dani Pedrosa na Repsol Hondi, a Nicky Hayden je došao do trećeg mjesta na Ducatiju.

Osim što je utrka proglašena mokrom usljed promjenjivih uvjeta na stazi koji su mučili vozače Moto2 te klase 125, kišne gume dostupne u jednoj smjesi koja se pokazala premekana svakako su pomogle neizvjesnosti. Svi vozači su se žalili na činjenicu da se stražnja guma vrlo brzo potrošila po sredini, a prednja po desnom boku.

Jasno, vlažni dijelovi kliske staze nikome nisu bili od pomoći pa smo imali prilike vidjeti nekoliko padova. Najspektakularniji od njih je svakako bio onaj gdje je na samom početku utrke Rossi, u želji da pređe Caseya Stonera kočio duboko u zavoj te usljed toga pao, ali i srušio australca. Dok su sudci kraj staze Rossiju brzo priskočili u pomoć, pa je ovaj uspio nastaviti utrku, odvesti najbrži krug te dospjeti do pete pozicije, Stoner je ostao kratkih rukava, bez bodova u ovoj utrci.

Pored Stonera, svojevrsni gubitnik ove utrke je svakako i Colin Edwards koji je pao tek krug prije kraja te time izgubio gotovo sigurno treće mjesto.

Sve što smo vidjeli u Jerezu temeljito je izmješalo poslovične karte pa je tako Lorenzo na Yamahi vodeći u poretku svjetskog kupa s 45 bodova, drugi je Pedrosa s ukupno 36, a tek treći Stoner s 25 bodova osvojenih u prvoj utrci.

Nicky Hayden je odmah iza njega s 23 boda, a Valentino Rossi je na drugom ducatiju uspio skupiti 20 bodova, što je dovoljno za trenutno peto mjesto u ukupnom poretku. Koliko god bili daleko od raspleta sezone, ako naredne utrke budu zanimljive poput ove netom odvezene u Jerezu ne bismo preporučili da ih prate srčani bolesnici.

Pogledajte i rezultate utrke te ukupni poredak prvenstva

{gallery}NOVOSTI/N116/MotoGP-Jerez/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp