Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N116/SBK-Engleska/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N116/SBK-Engleska/Gallery

Motosport

SBK Donington, Velika Britanija – Rezultati

SBK-EngleskaXX

Carlos Checa povećao je svoje bodovno vodstvo nakon dvije vrlo uzbudljive utrke na obnovljenoj stazi Donington u Velikoj Britaniji.

Prva utrka dana vožena je po vrlo hladnim vremenskim uvjetima u kojima temperatura zraka nije prelazila 4°C, što je mnogim vozačima stvaralo velike probleme prilikom odabira guma za utrku. U povremeno čak kaotičnim uvjetima na stazi, u prvim stadijima utrke najbolje se snašao Čeh Jakub Smrz, koji je preuzeo vodstvo od Leona Haslama i ostvario vrlo respektabilnu prednost.

Smrz je ostao u vodstvu sve do zadnja dva kruga, kad ga je sustigao i prestigao Yamahin Marco Melandri, koji je tako ostvario i prvu pobjedu u svojoj SBK karijeri. Na trećem mjestu završio je Carlos Checa, koji je nakon lošeg starta izgubio mnoštvo pozicija te se do kraja morao probijati do vodećih.

Za drugu utrku su se vremenski uvjeti donekle popravili i nakon što su mnogi vozači prilagodili postavke svojih motocikala, utrka je protekla u znatno smirenijem raspoloženju. Ovaj put je Checa iskoristio svoju najbolju startnu poziciju i zauzeo vodstvo koje je i sačuvao do kraja utrke i tako ostvario svoju treću ovogodišnju pobjedu.

Drugo mjesto pripalo je Marcu Melandriju nakon duge borbe s Aprilijinim vozačem Leonom Camierom. Prošlogodišnji prvak Max Biaggi prvu je utrku završio na sedmom mjestu, a u drugoj je diskvalificiran zbog preranog starta.

U klasi Supersport imali smo priliku vidjeti doista dominantan nastup ParkinGO Yamaha. Luca Scassa i Chaz Davies od samoga početka utrke odvojili su se od konkurencije te ostvarili vrlo uvjerljivu dvostruku pobjedu, dok je treće mjesto zauzeo Gino Rea na Hondi.

Marko Jerman je nakon loše sreće u Australiji ovdje ipak prošao malo bolje i uspio je završiti utrku na 15. mjesto i tako upisati i prvi bod u svojoj ovogodišnjoj kampanji.

Bodovni poredak – Superbike

1. Checa Ducati 91
2. Melandri Yamaha 72
3. Halsam BMW 53
4. Biaggi Aprilia 49
5. Smrz Ducati 42
6. Rea Honda 38
7. Camier Aprilia 37
8. Fabrizio Suzuki 27
9. Haga Aprilia 26
10. Sykes Kawasaki 19

Bodovni poredak – Supersport

1. Scassa Yamaha 50
2. Parkes Kawasaki 31
3. Harms Honda 24
4. Salom Kawasaki 23
5. Davies Yamaha 20
6. Marino Honda 17
7. Rea Honda 16
8. Lowes Honda 16
9. Iannuzzo Kawasaki 15
10. Lundh Honda 13

Rezultati Superbike 1. utrka
Rezultati Superbike 2. utrka
Rezultati Supersport

{gallery}NOVOSTI/N116/SBK-Engleska/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp