Motosport

MotoGP dobiva utrku u Austriji, a SBK u Tajlandu

P2ghd0141108181836660

Dok austrijska MotoGP utrka kuca na vrata, Dorna nastavlja sa strategijom širenja utrka na istok i zapad. Nova Superbike prinova je Tajland

 

Nakon što je pregledana staza u Buriramu, odlučeno je da će se Superbike utrka u Tajlandu održati već u ožujku iduće godine. Dio je to plana Dorne da se postupno smanji udio europskih utrka, a poveća broj onih u egzotičnim dijelovima svijeta. Iako se to dosad pokazalo dosta problematično, pa je tako prije koju godinu bila otkazana utrka u Indiji, a ove sezone ona u JAR-u, proizvođačima koji sudjeluju u prvenstvu iznimno su zanimljiva takva velika i rastuća tržišta, posebno ona u Jugoistočnoj Aziji i Južnoj Americi.

 

U Dorni tvrde da potpisivanjem trogodišnjeg ugovora sa stazom u Tajlandu imaju 12 zauzetih mjesta u kalendaru. Prema planovima, trebalo bi biti maksimalno 15 okupljanja, među njima bi se po prvi put mogao naći i Čile, a ostaje za vidjeti što će biti s ove godine otkazanim utrkama u Rusiji i Južnoafričkoj Republici. Potpuni Superbike kalendar bi trebao biti objavljen 18.11.

 

MotoGP kalendar za 2015. je objavljen već ranije i u njemu nema novih momenata, izuzev toga da će Donington zamijeniti Silverstone. No, sasvim sigurno će biti novosti za 2016. godinu, kada bi se, između ostalog, trebala voziti u utrka u Austriji, na nama obližnjem Red Bull Ringu u Spielbergu.

fbmp ytmp imp