Motosport

SBK: Rea je nezaustavljiv

hi R12 Magny Cours Rea GB34500

Rea ne posustaje ni nakon što je osvojio naslov. Dvije nove pobjede u dvije bitno različite utrke u Magny Coursu.

 

Iako je prva Superbike utrka startala sa zakašnjenjem, pa zbog toga bila skraćena, to ne znači da je pred vozačima bio lakši posao. Jutarnji pljusak je dobrano namočio francusku stazu Magny Course, nakon čega je zubato sunce sporo sušilo asfalt tako da su jedina razumna opcija bile kišne gume.

 

Nakon što je prvi krug završi kao 4., Sykes se u tim zahtjevnim uvjetima ubrzo probio u vodstvo, a nakon što se uspio odvojiti od svog timskog kolege iz Kawasakija činilo se da će odjuriti do pobjede. Štoviše, bilo je za pretpostaviti kako se novi prvak Rea neće ni posebno truditi, znajući da je Sykesu potreban svaki bod u nastojanju da bodovno prestigne Daviesa i osvojio titulu viceprvaka, što bi dodatno podcrtalo ovogodišnju dominaciju Kawasakija. No, u drugoj polovici utrke Rea je ipak sustigao kolegu Sykesa, a onda ga tri kruga prije kraja i prestigao te do kockaste zastavice ostavio za skoro 5 sekundi.

 

Dobar dio utrke zanimljiva borba za treće mjesto do kraja se malo razvodnila u smislu da se prošlogodišnji prvak Guintoli ipak odvojio i tako osvojio svoje tek prvo postolje s Hondom i to ispred timskog kolege VD Marka. Istovremeno, Camier je znalački iskoristio teške uvjete na stazi i prošao ciljem malo ispred Daviesa i Baioccoa (obojica na Ducatijima) i tako osvajanjem 5. mjesta ostvario najbolji rezultat MV Aguste u Superbikeu.

 

Drugu utrku je najbolje otvorio Davies na Ducatiju, no Rea ga je uporno pratio i nakon devet krugova preuzeo vodstvo, nakon čega je mirno došao do pete ovogodišnje dvostruke pobjede, i četrnaeste ovogodišnje pobjede ukupno. Sykes je po tko zna koji puta ove sezone prerano potrošio gume, tako da je u jednom trenutku uspio samo sustići, ne i prestići Daviesa i morao se zadovoljiti trećim mjestom, što znači da mu baš Davies, a s njim i utješni naslov viceprvaka, uoči posljednjeg okupljanja u Kataru bježi 16 bodova.

 

VD Mark je s Hondom i ovaj put bio četvrti, dok je Guintoli bio šesti, a između njih je ciljem prošao Haslam na Apriliji, koji se zacementirao na četvrtom mjestu ukupnog poretka. Posljednje dvije utrke će se odvoziti 18.10 u Kataru, a niže možete vidjeti rezultate iz Magny Coursa.

 

TRENUTNI POREDAK:

Superbike
1. J. Rea – Kawasaki – 528 boda
2. C. Davies – Ducati – 383
3. T. Sykes – Kawasaki – 367
4. L. Haslam – Aprilia – 297
5. J. Torres – Aprilia – 222

fbmp ytmp imp