Motosport

SBK: Nova pravila za Supersport 600 u 2016.

2693 full

Supersport preuzima „jeftiniji" Superstock 600 pravilnik, ne bi li se tako smanjili troškovi i privukle nove momčadi.

Iako još nisu dogovoreni konačni detalji, FIM i Dorna su i službeno najavili kako će od iduće godine vrijediti novi tehnički pravilnik, prema kojima će u svjetskom Supersport prvenstvu nastupati bitno manje modificirani motocikli. Drugim riječima, natjecateljski motocikli bi trebali biti još bliži serijskim modelima, no najvažnije je da bi novi tehnički pravilnik trebao biti usklađen i gotovo izjednačen s pravilima koja vrijede u najvažnijim europskim nacionalnim prvenstvima.

Dakle, osim što bi novim pravilnikom trebali smanjiti troškove i tako privući nove momčadi, organizatori se nadaju kako će cijela priča biti primamljivija lokalnim vozačima, koji će tako, s motociklom koji koriste u nacionalnom prvenstvu, moći s pozivnicom nastupiti i na „domaćoj" utrci svjetskog prvenstva.

U osnovi, sve se svodi na to da će u 2016. motocikli klase Supersport 600 biti vrlo slični ovogodišnjim motociklima klase Superstock 600. Zbog toga se klasa Superstock 600 od iduće godine ukida, ali će se zato unutar Supersporta 600 stvoriti posebna podklasa, namijenjena vozačima koji će nastupati samo na europskim utrkama svjetskog prvenstva.

fbmp ytmp imp