Motosport

MotoGP: Rossi produžio ugovor s Yamahom

Rossi K7KS8RLBH2VEGM9GAFJ5

Rossi potpisao ugovor s Yamahom koji ga veže do kraja 2018. Što će sad Lorenzo?

Na kraju ove sezone ističu ugovori praktično svim vozačima tvorničkih momčadi, a iako je bilo špekulacija kako će prvi potpisi na nove ugovore za 2017. i 2018. pasti i prije početka ove sezone, malo tko je mogao pretpostaviti da će to učiniti baš Valentino Rossi. Naime, Rossi je tvrdio da prvo želi odraditi nekoliko utrka i vidjeti koliko je konkurentan, no očito je pilio naopako, te je tako dan uoči prve utrke sezone u Kataru objavljeno kako je potpisao novi dvogodišnji ugovor, što znači da bi za Yamahu trebao voziti sve do kraja 2018. kada bi, valjda, trebao otići u vozačku mirovinu.

Rossi tvrdi da je jednostavno bio zadovoljan uvjetima koje mu je ponudila Yamaha i da nije želio odugovlačiti, no zasigurno se radi i o još jednoj njegovoj psihološkoj igrici u kojoj je preduhitrio i porazio Lorenza. Naime, Španjolac je davno prije toga izjavio kako bi baš on želio potpisati novu ugovor s Yamahom prije početka prvenstva, no kako su se ti pregovori odužili, vjerojatno i zbog toga jer Lorenza nemoralnom ponudom želi privući i Ducati, Rossi je iskoristio priliku i tako poručio da je on prvi izbor Yamahe.

Sve to ne znači da i Lorenzo neće uskoro produžiti i svoj ugovor, posebno u svjetlu sjajnog otvaranja sezone pobjedom u Kataru, ali bi ga ovaj (za njega uvredljivi) potez Yamahe ipak mogao dodatno približiti prelasku na Ducati, utoliko više što je garaža već odavno postala pretijesna za njih dvojicu. A Rossi je dodatno dolijao ulje na vatru izjavom kako bi Lorenzo trebao imati „muda“ da potpiše za Ducati, nakon čega je Lorenzo odgovorio da je Rossi dobro prošao potpisivanjem ugovora s Yamahom budući drugih opcija nije ni imao. Osim toga, njih dvojica su imali i žustru raspravu na stazi, nakon što je Rossi procijenio da mu je na treningu namjerno zasmetao Lorenzo koji je izlazio iz boksa.

Uglavnom, sada svi čekaju na potez Lorenza, čija će odluka uvelike odrediti daljnji razvoj prijelaznog roka. Što se Yamahe tiče, ako Lorenzo potpiše za Ducati, vjerojatno će pokušati Suzukiju preoteti Vinalesa, ako pak se s Lorenzom ipak dogovore, onda bi mogli potpisati ugovor s Rinsom (Moto2) koji bi onda do kraja 2018. stažirao u momčadi Tech 3 Yamaha.

fbmp ytmp imp