Motosport

MotoGP: Rossi ima novi dizajn kacige za zimu

Rossi kaciga17 18

Dolazi vrijeme gripa i prehlada, pa je Rossi nabavio novo pokrivalo za glavu iz kolekcije jesen/zima 2018. Doduše, nosit će ga u vreloj Maleziji, gdje će odraditi posljednja ovogodišnja testiranja.

Rossi je poznat po kacigama dizajniranim za posebne prilike, ali ova najnovija, iz kolekcije jesen/zima 2018., se nekako posebno ističe jer je prekrivena (nacrtanim) perlicama. Ipak, prije nego počnete s onim tradicionalnim insinuacijama da su u Italiji i muškarci nježniji spol uzmite u obzir da je Rossi inspiraciju za ovaj dizajn našao u meksičkoj narodnoj umjetnosti.

Riječ je o autohtonom narodu Huichol koji se nakon dolaska Španjolaca povukao u planine, a osim žarkih boja njihove „naivne umjetnosti“ Rossija je posebno privuklo to što koriste neke iste simbole kao i on, misleći tu na sunce, mjesec i kornjače. Dakako, da je dizajn osmislio njegov prijatelj i poslovni partner Aldo Drudi, no ovaj put valja spomenuti i to da je ručno iscrtavanje svake od stotina perlica odradio Davide Degli iz Drudi Performanca.

Inače, Rossi će novu kacigu koristiti na privatnim testiranjima u Maleziji, koja su itekako važna i za njega i za Yamahu nakon problema u drugom dijelu netom završene sezone. Ulaskom u prosinac započinje i zabrana testiranja za MotoGP vozače, koji će se ponovo okupiti tek krajem siječnja na službenim zimskim testiranjima, također u Maleziji. Za pretpostaviti je da će Rossi i tada nositi ovako šareno pokrivalo za glavu, to više što je jednako tako i za pretpostaviti da će do onda AGV izbaciti i komercijalnu verziju kacige ovog dizajna.

Iako se štovatelji Rossija, ili samo ljubitelji perlica, ne bi trebali previše nadati kako će i njihov primjerak biti ručno iscrtan, svakako je riječ o kacigi originalnog dizajna. I neka ostane na tome.

Rossi kaciga17 18b

fbmp ytmp imp