Motosport

MXGP: Maestralna pobjeda Gajsera

gajser arco

Četvrta runda Svjetskog motocross prvenstva vožena je proteklog vikenda u talijanskom Arco di Trentu.  Stazu najbližu Sloveniji tradicionalno su posjetili mnogi navijači Tima Gajsera i stvorili ludu atmosferu. Naročito je zanimljivo bilo u klasi MXGP i borbi za prvo mjesto između Gajsera i Cairolija, gdje su se nadglasavali s talijanskim navijačima. 


MXGP: Napeta borba Gajsera i Cairolija

Tim Gajser je u Italiji spojio dvije odlične vožnje i nakon dugo vremena upisao ukupnu pobjedu.

U prvoj utrci je Cairoli bolje startao, ali mu je Tim odmah došao na „rep“ i kasnije ga u utrci uspio proći. Njih dvojica su vozili utrku svoju utrku, daleko od ostatka. Trećeplasiranog Paulina su ostavili za preko 50 sekundi. Slično je bilo i u drugoj utrci. Ondje je Gajser uzeo holeshot i poveo utrku, a Cairoli je ovog puta bio na repu. Sredinom utrke Tim radi malu grešku i Cairoli ga prolazi. No Gajser se, bodren brojnim navijačima, vraća na vodeću poziciju nekoliko krugova kasnije. Do kraja utrke su još dva puta mijenjali pozcije. Cairoliju su za prolaz malo pomogli i vozači obilaženi za krug, ali Gajser je pred kraj stisnuo i napravio pritisak. Cairoli je uslijed pogreške i pao, što je Gajseru omogućilo nešto mirniji prolazak kroz cilj.

Na kraju je tako Gajser zgrabio i ukupnu pobjedu ispred Cairolija i Paulina. Na ukupno četvrtoj poziciji je iznenadio Arnaud Tonus, dok je peti također na veliko iznenađenje bio domaći vozač, Ivo Monticelli.

podium mxgp arco

 

  MX2: Prado ponovo dominantan

 

prado arco

Vožnje u klasi MX2 su bile nešto manje uzbudljive. Jorge Prado je u obje vožnje uzeo holeshot i od početka do kraja vozio svoju utrku. Jago Geerts je nakon prošlotjednog trećeg mjesta iz Nizozemske ponovo stao na postolje - ovog puta na drugo mjesto. Zanimljivo je kako je u obje utrke krenuo oko petog mjesta, ali je sredinom vožnji počeo stiskati i prolaziti vozače. Veliko izenađenje na postolju je bio i Tom Vialle, koji je iz utrke u utrku sve bolji. Oko četvrtog mjesta u ukupnoj klasifikaciji stvorila se gužva, trojac; Ben Watson, Thomas Kjer Olsen i Henry Jacobi završili su s istim brojem bodova. 

podium mx2 arco

 

Više pogledajte u video pregledu (klik na video):

arco video

 

Rezultati:

04 19 mxgp ukupno arco

04 19 mx2 ukupno arco

 

Trenutni poredak prvenstva:

04 19 mxgp poredak arco

04 19 mx2 poredak arco

fbmp ytmp imp