Motosport

Ten Kate i Loris Baz se vraćaju u SBK s Yamahom

TenKateYam

Momčad Ten Kate je krajem prošle godine iznenada prekinula s Hondom, da bi se sada vratila s Yamahom i donedavnim MotoGP vozačem Bazom

U smiraj prošle sezone iznenadila je vijest da Honda, nakon 16 godina suradnje, prekida s poznatom momčadi Ten Kate. Istina, rezultati su u posljednje vrijeme bili loši, ali za Hondu se, barem zasad, nisu popravili ni nakon što su se udružili s momčadi Althea i malo ozbiljnije u cijelu priču uključili i HRC. Možda ipak nije bila stvar samo u momčadi?

U svakom slučaju, prekid suradnje je iznenadio i same Nizozemce, koji su se nakon toga sasvim pritajili. Prije desetak dana su počele kolati priče da će se momčad Ten Kate ipak vratiti sredinom sezone, s time da se pretpostavilo kako se u paketu s njima u Superbike vraća i Suzuki. Ipak, Ten Kate se udružio s Yamahom, što znači da će uskoro na startnoj rešetki biti pola tuceta vrhunskih pripremljenih modela R1. Bilo bi zanimljivo doznati je li oficir za vezu bio Nizozemac Vd Mark koji vozi za tvorničku momčad Yamahe, a nekad je uspješno branio boje Ten Kate Honde.

Za Ten Kate Yamahu će voziti Francuz Loris Baz, koji se, nakon tri MotoGP sezone, prošle godine vratio u Superbike. S ne baš konkurentnim BMW-om završio kao 11. u ukupnom poretku i nije uspio dogovoriti novi SBK angažman. Iako će sasvim sigurno propustiti domaću utrku u Assenu, momčad Ten Kate se planira vratiti u prvenstvo kroz otprilike mjesec dana, što znači da bi ih mogli gledati u Imoli.

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

 

fbmp ytmp imp