Motosport

Lorenzo će s Yamahom voziti MotoGP utrku u Barceloni

99 jorge lorenzo esp dsc7338.gallery full top fullscreen

Nakon skoro četiri godine, Lorenzo će ponovo nastupiti s Yamahom. Ovaj put kao wildcard, ali tko zna što budućnost nosi.

Vrijeme leti. Davno je to bilo kad je Lorenzo, na posljednjoj utrci 2016. godine, odnio pobjedu s Yamahom. Mislili smo da taj film više nećemo gledati, jer Lorenzo je u tom trenutku imao u džepu izdašni dvogodišnji ugovor s Ducatijem. Nakon toga je, prošle sezone vozio Repsol Hondu, te polomljenog duha i kostiju odlučio otići u mirovinu i tako se na pola puta izvući iz dvogodišnjeg ugovora.

Odmah se zakotrljala priča da će postati testni vozač Yamahe, što se pokazalo točnim, te je već u Maleziji odradio prve krugove s (prošlogodišnjim) M1. A sad je i službeno potvrđeno da će, kao wildcard, nastupiti u utrci u Barceloni, koja je na rasporedu prvog vikenda u lipnju. S time da Yamaha ima pravo na tri wildcard nastupa tijekom sezone, pa se tako i ona zadnja utrka u Valenciji nameće kao logičan odabir za Lorenza.

Osim toga, ne treba sasvim isključiti mogućnost da se za 2021. godinu i sasvim vrati utrkivanju, i to ponovo kao timski kolega Rossiju. Doduše, ne u tvorničkoj momčadi Yamahe, jer su tamo mjesta već rezervirana za Vinalesa i Quartararoa, ali možda u Petronas Yamahi. Doduše, ta priča je na dugačkom štapu i moralo bi se puno toga poklopiti. Bojimo se kako su ipak veće šanse da te 2021. godine Rossi i Lorenzo, umjesto u momčadi Petronas, budu zajedno u mirovini.

 

 dsc6360 2.gallery full top fullscreen

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp