Motosport

Iannone zbog dopinga suspendiran na 18 mjeseci

15 andrea iannone aprilia rs gp 2020

Iako relativno blaga, ovakva suspenzija može označiti kraj Iannoneove karijere u MotoGP-u.

Disciplinski sud FIM-a je konačno donio odluku prema kojoj je Iannone suspendiran na 18 mjeseci zbog toga jer je pao na doping testu 3. studenog prošle godine. S time da se Iannone na tu odluku još ima pravo žaliti CAS sportskom sudu u Švicarskoj.

Budući da se tražila suspenzija od čak 4 godine, moglo bi se naizgled činiti da je Iannone i dobro prošao, to više što je tih 18 mjeseci počelo teći još 17. prosinca 2019. godine, kad je provizorno suspendiran. Međutim, i uz sve te olakotne okolnosti, Iannone bi se mogao vratiti utrkivanju tek 16. lipnja iduće godine, nakon čega je pomalo nerealno očekivati da će se skrasiti u MotoGP-u.

Za početak, ugovor s Aprilijom mu ističe na kraju sezone i teško da će mu oni dati novi kojeg bi mogao konzumirati tek u drugom dijelu sezone. To više što se i prije ove afere nije baš činilo izvjesno da će s Iannoneom produžiti suradnju. Uz to, u trenutku skidanja suspenzije će Iannone biti blizu 32. rođendana te neaktivan skoro 18 mjeseci.

No, najveći problem Iannonea je njegov imidž problematičnog vozača, koji nije vezan uz ovu doping aferu, nego uz njegovo često puta nedovoljno profesionalno ponašanje proteklih nekoliko sezona. Zbog svega toga je nekako izvjesnije da bi Iannone mogao nastaviti svoju karijeru u Superbike prvenstvu, gdje nema toliko stege, a i godine starosti su manje važne.

Ako mu žalba ne uspije, Iannonea će ove MotoGP sezone, jednom kad ona krene, mijenjati Bradley Smith, testni vozač Aprilije (u sredini).

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp