Motosport

Otkazane još tri MotoGP utrke

otkazan Assen 2020

Utrke za VN Nizozemske, Njemačke i Finske nisu odgođene, nego otkazane. Utrke u Assenu neće biti prvi put otkad je svjetskog GP prvenstva.

Već je neko vrijeme kristalno jasno da utrka u Assenu, Sachsenringu i KymiRingu neće biti početkom ljeta, kako je originalno bilo planirano. Isto tako, bili smo sigurni da će utrka za VN Finske biti otkazana, jer nova staza KymiRing još nije ni homologirana, a uz to se zbog klime to događanje nije moglo pomaknuti daleko u jesen.

No, nadali smo se da će utrke u Nizozemskoj i Njemačkoj biti samo odgođene. Umjesto toga, i one su otkazane u istom paketu, što znači da se po prvi put otkad je svjetskog GP prvenstva, dakle od 1949. godine, neće voziti utrka u Assenu. A u činjenici da su otkazane te dvije važne europske utrke je najgore to što je takva odluka vrlo vjerojatno donesena na temelju informacija od tamošnjih vlada. Dakle, ako se do početka jeseni ne mogu održati utrke u Njemačkoj i Nizozemskoj, kolike su onda doista realne šanse da će to biti moguće u Italiji i Španjolskoj, zemljama koje su, nakon SAD-a, najgore pogođene pandemijom koronavirusa? A baš bi se na teritoriju te dvije države trebala održati glavnina skraćenog MotoGP prvenstva.

Ipak, ima i dobrih vijesti. Recimo, Formula 1 planira u srpnju odvoziti prvu utrku sezone na austrijskog stazi Red Bull Ring. Ako tu sve prođe dobro, onda praktično nema razloga da se u kolovozu, kako je i originalno planirano, na istoj stazi ne odvozi i MotoGP utrka. S time da bi, ako uvjeti dopuste, tjedan dana ranije mogla biti i utrka u obližnjem Brnu.

U intervjuu kojeg smo netom vodili s Maverickom Vinalesom, i kojeg ćemo objaviti u nadolazećem broju Moto Pulsa, Španjolac je izjavio da bi, prema insajderskim informacijama koje on ima, sezona doista mogla početi u kolovozu. Uh, nadamo se da je u pravu.

Sachsenring

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp