Motosport

Ezpeleta: MotoGP prvenstvo kreće krajem srpnja

Dietrich Mateschitz i Ezpeleta

Čak i ako se neće moći putovati izvan Europe, plan je da se do kraja studenog odradi 10 do 12 utrka.

Odmah nakon što su i službeno otkazane utrke u Assenu, Sachsenringu i KymiRingu, prvi čovjek Dorne Carmelo Ezpeleta (desno na fotografiji, uz Dietricha Mateshitza, vlasnika Red Bulla) odlučio je umiriti zainteresiranu javnost izlaganjem grubog plana za spašavanje ove sezone. Po njemu bi MotoGP prvenstvo moglo početi krajem srpnja i završiti do kraja studenog, s kalendarom u kojem bi se našlo mjesta za barem 10 do 12 utrka.

Ako se u tom periodu pruži prilika, moglo bi se voziti i na nekom drugom kontinentu, no fokus će biti na utrkama u Europi, s time da postoji mogućnost da se na istoj stazi voze dvije utrke, vikend za vikendom. Utrke bi bile zatvorene za javnost, pa čak i novinare, a broj članova momčadi ograničen tako da bi se broj ljudi u paddocku sveo na otprilike 1.600, što je skoro upola manje od uobičajenog.

Kako bi se stvari pokušale držati pod kontrolom, Dorna je trenutno u postupku nabavke 10 tisuća testova za koronavirus. Više o brojnim stvarima koje se događaju oko MotoGP-a i kad utrka nema moći će te pročitati u nadolazećem broju Moto Pulsa.

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp