Motosport

Lowes produžio ugovor s Kawasakijem za 2021.

hi R01 Phillip Island WorldSBK 2020 Saturday LowesGB5 2082

Iza sebe ima samo jedan Superbike vikend s Kawasakijem, no odradio ga je vrhunski i tako zaslužio produžetak ugovora.

Nakon godina provedenih za upravljačem Yamahe R1, Alex Lowes je za momčad Kawasakija debitirao krajem veljače u Phillip Islandu, jedinom Superbike vikendu održanom u dosadašnjem dijelu sezone, osakaćene pandemijom koronavirusa.

I odlično ga je krenulo. U subotnjoj utrci je Alex Lowes završio kao drugi, sa samo 7 tisućinki zaostatka, iako ga je vjerojatno malo zapeklo to što je pobijedio baš Razgatlioglu, koji ga je zamijenio u Yamahi. U sprint utrci je Lowes završio kao četvrti, s 2 desetinke sekunde zaostatka za pobjednikom i timskim kolegom Reom, a onda je upravo ispred njega odnio pobjedu u glavnoj nedjeljnoj utrci. To je bila Lowesova tek druga pobjeda u karijeri, s kojom je zauzeo i prvo mjesto u ukupnom poretku, s 12 bodova više od Reddinga na Ducatiju.

Nakon takvog početka, Kawasaki realno i nije imao izgovora da ne produži ugovor s Lowesom i za 2021. godinu. Očekuje se da će mu i iduće sezone timski kolega biti Jonathan Rea, peterostruki uzastopni Superbike prvak, koji ne misli tako skoro stati.

hi KRT Studio 2020 Lowes Portrait 8108108

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp