Motosport

Rea i Kawasaki potpisali na neodređeno

hi 01 Phillip Island WorldSBK 2020 Thursday Rea GB8 5909

Nije gotovo dok nije službeno. A sad je službeno, ne znamo samo na koliko su godina Rea i Kawasaki produžili međusobnu vjernost.

U pet godina koliko je član Kawasakijeve Superbike momčadi, Jonathan Rea je osvojio isto toliko naslova svjetskog prvaka. Malo je reći da je dominirao ovim sportom, a potpisivanjem novog ugovora samo potvrđuje da to kani činiti i u budućnosti. U koliko dalekoj budućnosti? E, to je već teško reći, jer se iz nekog razloga ne spominje konkretna brojka, nego samo to da je riječ o višegodišnjem ugovoru.

Skloni smo pretpostaviti da se radi o ugovoru na dvije godine, uz mogućnost produživanja za još godinu dana. S time da treba uzeti u obzir kako Rea već ima 33 godine na svojim plećima i da svoju karijeru ne planira protegnuti u nedogled. Te godine su mu otežale i pronalaženje kvalitetnog angažmana u MotoGP-u, kojeg svakako zaslužuje, ali on sam je više puta izjavio da bi se na taj korak odlučio samo ako bi se uspio dogovoriti s nekom od najboljih momčadi.

Inače, Rea je trenutno četvrti u ukupnom poretku Superbike prvenstva, što je za njega neuobičajeno nisko, ali prije „lockdowna“ su uspjeli odraditi samo jedan natjecateljski vikend, krajem veljače u Phillip Islandu. U subotnjoj utrci je imao rani kontakt sa Sykesom, pa je pri pokušaju probijanja sa zadnje pozicije pao, da bi u nedjeljnoj sprint utrci pobijedio, a u glavnoj utrci bio drugi, s minimalnim zaostatkom za timskom kolegom Lowesom, koji je prije dvadesetak dana također produžio ugovor s Kawasakijem, ali samo do kraja 2021.

hi Test Phillips Island WorldSBK 2020 Monday Rea GB5 5069 001

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp