Motosport

Vugrinec za samo 7 bodova izgubio titulu IDM prvaka

MVugr1

Martin Vugrinec je otišao korak naprijed u odnosu na prošlu IDM sezonu i postao viceprvak klase Supersport 600. Ipak, ostaje žal što nije dohvatio i naslov prvaka, koji mu je bio nadohvat ruke.

Prošle godine je naš Martin Vugrinec u jakom njemačkom IDM prvenstvu završio kao treći u ukupnom poretku. Ove godine je dodatno napredovao te se do zadnje utrke borio za naslov prvaka, i to bez obzira na to što je u sezonu krenuo dosta loše, sa samo jednim devetim mjestom iz dvije utrke u Assenu, sredinom kolovoza.

No, u Sachsenringu je krenulo nabolje s dva druga mjesta, da bi onda tijesno pobijedio Lucu Grünwalda na obje utrke u Lausitzringu. Tako je uoči dvije zadnje utrke sezone, koje su se vozile prošlog vikenda Hockenheimringu, imao 99 bodova, dva boda manje Grünwalda, ali i samo dva boda više od Maxa Enderleina.

Inače, na obje utrke na Hockenheimringu najbrži je bio Kevin Wahr, no on je nastupio kao „wildcard“, pa nije osvajao bodove. Kad je u pitanju rasplet borbe za naslov prvaka, ključnom se pokazala prva od dvije utrke, u kojoj je Martin Vugrinec pao, dok je Grünwald završio deseti i osvojio još 6 bodova, a Enderlein je skočio na drugu poziciju s 9 osvojenih bodova. U drugoj utrci je Vugrinec osvojio maksimalnih 25 bodova, čime je u ukupnom poretku ponovo preskočio Enderleina, ali je istovremeno otkinuo samo 5 bodova od Grünwalda.

Tako je Martin Vugrinec postao IDM viceprvak u klasi Supersport 600, s tek 7 bodova zaostatka za Grünwaldom, te 9 bodova više od trećeplasiranog Enderleina. Čestitamo Martinu Vugrinecu na sjajnom rezultatu i želimo mu da iduće godine skupi još snage (i dovoljno novca) da se ponovo popne za još jednu stepenicu više.

Ukupni poredak IDM Supersport 600:

1. L. Grünwald (GER) – Kawasaki – 131
2. M. Vugrinec (CRO) – Yamaha – 124
3. M. Enderlein (GER) – Yamaha - 115
4. S. Kroeze (NED) – Yamaha - 109
5. V.Steeman (NED) – Yamaha - 88

 MVugr2

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp