Motosport

SBK: Rinaldi umjesto Daviesa na Ducatiju

Rinaldi187

U Ducatiju traže buduće prvake, dok trostruki bivši viceprvaci više nisu na cijeni, pa su nakon raskida s Doviziosom u MotoGP-u sad odlučili poslati zahvalnicu i Chazu Daviesu.

Dosta je sličnosti između njih dvojice. Dovizioso je stigao u momčad Ducatija 2013., a Davies godinu dana kasnije i nakon toga su obojica, svaki u svojoj kategoriji, osvojili po tri naslova viceprvaka. Sad su obojica za 2021. ostali bez posla, s time da je Dovizioso sam odlučio prekinuti natezanje s Ducatijem, dok je Davies strpljivo čekao da dobije klasičnu „pedalu“, garniranu toplim birokratskim izjavama tipa „Velika hvala Chazu Daviesu za sve godine koje smo proveli zajedno…“ te „..želimo mu sve najbolje u budućnosti, kako na stazi, tako i izvan nje“.

A sve to kako bi na njegovo mjesto u tvorničkoj momčadi Aruba.it Racing došao 25-godišnji Talijan Michael Ruben Rinaldi, koji je i svojevrsno dijete Ducatija. Naime, nakon što je 2015. bio viceprvak u europskom Superstock 600 prvenstvu, Rinaldi je 2016. upao u Aruba.it Racing – Junior momčad i s njima iduće godine postao europski prvak, a onda 2018. debitirao i na europskim utrkama svjetskog Superbike prvenstva. Prošle godine je odvozio prvu punu Superbike sezonu s momčadi Barni, a ove sezone je prešao u momčad Go Eleven te odskočio prvom pobjedom u Aragonu, uz još dva podija na istoj stazi.

Iako je nakon toga Davies ubacio u 6. brzinu i skupio 3 podija, uključujući tu i pobjedu u Barceloni, te se stabilizirao na trećem mjestu ukupnog poretka, to očito nije bilo dovoljno da ostane u milosti Ducatija. Istini za volju, Daviesovo mjesto u Superbike momčadi Ducatija ionako visi već nekoliko godina, a posebno otkad je u igri Panigale s V4 agregatom, na kojeg se Britanac nije uspio do kraja naviknuti. U ovom trenutku je teško predvidjeti gdje bi Davies uopće mogao nastaviti svoju karijeru, s time da se jednom od realnih opcija činio transfer u momčad Honde, gdje bi bio timski kolega Bautisti, no iz Honde su odmah prekinuli takve špekulacije, objavivši da su za 2021. produžili ugovor s Leonom Haslamom.

Inače, u Superbike kalendaru su ostale još samo utrke u Estorilu ovog vikenda, s time da se očekuje kako će već u subotu Rea s Kawasakijem i službeno potvrditi osvajanje 6 uzastopne titule svjetskog Superbike prvaka.

DaviesBarca20

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp