Motosport

MXGP: Tim Gajser je ponovo svjetski prvak

5e5c0d93175853.75434535

Jednu rundu prije kraja sezone, Slovenac je obranio titulu i tako došao do 4. naslova svjetskog prvaka.

Istina je da mu je posao olakšalo i to što se Jeffrey Herlings ozlijedio, no isto tako treba priznati da se Slovenac Tim Gajser najbolje snašao u novom formatu utrkivanja, kojeg je diktirao koronavirus. Naime, samo dvije runde prvenstva su održane prije proljetnog „lockouta“, nakon čega se čekalo skroz do kolovoza da se sezona nastavi po ubrzanom principu. U rasporedu koji je uključivao utrkivanje i srijedama i nedjeljama, kompletni program se odvijao u jednom danu, sa slobodnim treningom u trajanju 20 minuta, kvalifikacijama od 25 minuta i onda dvije utrke.

Kako je sezona odmicala, tako je Tim Gajser bio sve bolji i bolji, te je nakon prve dvije nedjeljne utrke za nagradu Trentina sve bilo spremno da Slovenac obrani naslov ovu srijedu, nakon druge runde utrkivanja na istoj stazi Pietramantura. On je to i učinio osvajanjem drugog mjesta na prvoj utrci, da bi kao novi-stari svjetski prvak onda pobijedio na drugoj utrci dana. Preostalo je još ove nedjelje odraditi još dvije utrke na istoj stazi, no s dosad osvojenih 626 bodova Gajser je s Hondom nedostižan. Drugi u poretku je legendarni Antonio Cairoli s KTM-om, koji trenutno zaostaje 73 boda i sad se mora boriti da sačuva drugu poziciju ispred Seewera na Yamahi.

Tim Gajser je svoju prvu svjetsku titulu osvojio 2015. godine u klasi MX2, da bi već iduće sezone iz prvog pokušaja postao i prvak kraljevske klase MXGP. Prošle godine je ponovo postao prvak, a sad je došao do 4. titule ukupno, treće u klasi MXGP i druge uzastopne. Inače, na istoj utrci je Tom Vialle s KTM-om potvrdio osvajanje titule svjetskog prvaka u klasi MX2.

5f997672ef4e57.31486181 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp