Motosport

Marc Marquez bio i na trećoj operaciji!

rd9 barcelona marc 2020 1050956september

Špekulacije su se ostvarile. Osmerostruki svjetski prvak je operirao desnu nadlakticu, po treći put otkad je pao u srpnju u Jerezu,.

Priča je poznata. Marc Marquez je pao na prvoj utrci ove sezone, u utorak je odradio operaciju, pa za vikend probao ponovo voziti. No, ubrzo je odustao, kad je osjetio kao da mu se nešto pomaknulo u ruci. I to je vjerojatno bio razlog što je išao na drugu operaciju, iako je službena verzija priče da mu je ugrađena pločica pukla dok je otvarao balkonska vrata. U međuvremenu se nakratko pojavio u boksu uoči utrke u Barceloni i tom prilikom se vidjelo koliko je ožiljak velik (gornja fotografija).

Nakon toga je njegov povratak na stazu stalno odgađan, što je samo podgrijavalo špekulacije da će biti podvrgnut i trećoj operaciji. I to se sad doista dogodilo. Ovaj put ne samo da su mu stavili novu pločicu, dakle već treću po redu, nego su i mjesto loma, ako smo dobro razumjeli, ojačali i posebnim tretmanom s njegovom koštanom srži. Operacija je trajala čak 8 sati, ali je, kako tvrde, prošla bez problema.

Sad je glavno pitanje, hoće li se, i u kojoj mjeri, Marc Marquez oporaviti do početka iduće sezone? Prvo testiranje je predviđeno za sredinu veljače u Maleziji, ali je ono itekako upitno s obzirom na situaciju s koronavirusom. Iz istog razloga je i prva utrka sezone, ona u Kataru, pomaknuta s početka na kraj ožujka, što daje Marquezu dodatno vrijeme za oporavak. Ako se uspije pojaviti na startu te utrke, to će mu biti treći put zaredom da u sezonu kreće nezaliječen. 2019. mu to nije smetalo da na kraju osvoji naslov prvaka.

AŽURIRANO: kasnija analiza je pokazala da je na mjestu loma došlo do infekcije, zbog čega su Marquezu propisani antibiotici. 

 

5f6cbd463ffd89.39095398

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp