Motosport

Kako su braća Oncu preživjeli izravni sudar s kamionom?

mail 3188 24

Supersport vozač Can Oncu i njegov brat blizanac i Moto3 vozač Deniz čudesno su preživjeli strašnu prometnu nesreću.

U kombiju kojeg je vozio prijatelj, Can i Denis Oncu krenuli su trenirati na malu stazu u vlasništvu njihova mentora Kenana Sofuoglua, višestrukog svjetskog prvaka klase Supersport. U nekom trenutku je, iz nepoznatog razloga, iz suprotnog smjera doletio kamion. Iako je došlo do izravnog sudara, u kojem je prednji dio kombija sasvim uništen, braća Oncu i njihov prijatelj, koji su svi sjedili u vozačkoj kabini, nisu čak bili ni ozbiljnije ozlijeđeni, samo je Can zaradio duboke posjekotine na desnoj ruci.

Inače, turski blizanci Oncu izazvali su popriličnu senzaciju kad su stigli na svjetsku scenu. Deniz je 2017. godine osvojio Asia Talent Cup, a Can je godinu dana kasnije postao prvakom Red Bull Rookies Cupa. Zbog njega su i mijenjana pravila Moto3 klase, odnosno donesena je odluka da osvajač Red Bull Rookies Cupa može već s navršenih 15 godina nastupiti na utrkama svjetskog prvenstva, što je Canu omogućilo da se kao „wildcard“ pojavi na posljednjoj Moto3 utrci 2018. godine u Valenciji, i na namočenoj stazi, odmah iz prvog pokušaja, odnese uvjerljivu pobjedu. Tako je s 15 godina i 115 dana postao najmlađi Grand Prix pobjednik svih vremena.

No 2019. godine je, vozeći za istu momčad Red Bull KTM Ajo, tijekom cijele Moto3 sezone osvojio samo 8 bodova. Razočaran, Can Oncu se na nagovor Kenana Sofuoglua za 2020. preselio u Supersport prvenstvo gdje je za upravljačem Kawasakija ZX-6R završio kao 10. u ukupnom poretku.

Njegov brat Deniz Oncu je 2020. vozio premijernu Moto3 sezonu u momčadi Tech 3 KTM. Iako nije bilo senzacionalnih rezultata, skupio je 50 bodova i tako zadržao mjesto u toj momčadi i za 2021.

mail 3188 25

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp