Motosport

Miller najbrži, Yamahe za petama

9Y6957 UC237132 High

Testiranja su gotova. Kad se za dva tjedna MotoGP vozači vrate u Katar, vozit će utrke. I dobiti drugu rundu cijepiva, koje im je osigurala tamošnja vlast.

Nakon prvih ovogodišnjih testiranja najbrži je bio Quartararo, nakon čega su uslijedila dva dana odmora, pa još jedna runda testiranja, na kojima je titula dosad najbržeg pripala Jacku Milleru s tvorničkim Ducatijem. On je to svoje najbolje vrijeme postavio već prvog dana, baš kao i Quartararo s tvorničkom Yamahom, s time da su obojica išli ispod rekorda kruga. Drugog dana se među njih ugurao Vinales na još jednoj tvorničkoj Yamahi, a Miller nije ni pokušao odvoziti brzi krug na novim gumama, nego je radio na simulaciji utrke.

aVinales katar21 test2

Većina vozača je svoje najbrže vrijeme ostvarila tog drugog dana, uključujući tu i četvrtog Morbidellija na Petronas Yamahi, pa slijede redom Bagnaia (Ducati), Espargaro (Aprilia), Mir i Rins (obojica Suzuki). Deveti najbrži Zarco (Pramac Ducati) je svoje najbolje vrijeme ostvario prvog dana, ali je zato drugog dana, uz povoljan vjetar, postavio novi neslužbeni brzinski rekord od 357,7 km/h.

Poredak prve desetorice je zaključio Pol Espargaro, koji je bio 7 desetinki sporiji od Millera, ali ujedno, u odsutnosti Marca Marqueza, najbrži vozač Honde, što znači da se dosadašnji vozač KTM-a dosta dobro privikao na vozački zahtjevan RC213V. Kad smo već kod KTM-a, Oliviera je bio tek 16. najbrži s 1,3 sekunde zaostatka, a svi ostali ispod njega, što je zabrinjavajuće čak i kad uzmemo u obzir da staza Losail tradicionalno ne odgovara njihovom motociklu.

U petak je na rasporedu bio i treći dan testiranja, ali je pješčana oluja nanijela previše pijeska na stazu, tako da su samo rijetki odradili koji krug. Kad su tehničke novosti u pitanju, praktično svaki konstruktor je isprobavao novu aerodinamiku, okvire i stražnje vilice, a KTM i Aprilia, kojima to pravila dozvoljavaju, su pripremili i nove agregate za 2021. Prva MotoGP utrka će se voziti na 28.3. na toj istoj stazi Losail, a sve će ponoviti tjedan dana kasnije. I ove sezone sve utrke možete pratiti na Sportklub televiziji.

aKat test2 2021 

 

 

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp