Motosport

MotoGP: Dovizioso će testirati Apriliju!

05 aprilia rs gp 2021 1

Andrea Dovizioso će sredinom travnja testirati RS-GP u Jerezu. Zasad bez ikakvih obveza za bilo koju stranu, ali…

Nije tajna da je Aprilia prošle godine kontaktirala Doviziosa za ulogu tvorničkog vozača, no em trostruki MotoGP viceprvak nije bio previše zainteresiran, em si ga nisu mogli priuštiti. Sad kad više nema drugih vrata na koje bi imalo smisla da pokuca, Dovizioso je pristao testirati novi RS-GP, od 12. do 14. travnja u Jerezu.

Iako to ne mora značiti ništa, Dovizioso će barem provozati MotoGP motocikl i ostati u formi, a Aprilia bi mogla profitirati od njegovih povratnih informacija. Obje strane tvrde da je to jednokratni angažman, bez ikakvih obveza, no biti će to dobra prilika da Dovizioso vidi koliko je novi RS-GP doista konkurentan, pa ako mu se svidi, možda spusti cijenu za iduću godinu. A možda se dogovore nešto i za ovu.

Inače, Aleix Espragaro je bio 6. najbrži na testiranjima u Kataru, dok je Lorenzo Savadori bio među najsporijima. Nije tajna da je Savadori, koji je prošle godine bio test vozač, angažiran kao rezerva rezerve, nakon što su Dovizioso, Crutchlow i barem trojica Moto2 vozača odbili ponudu Aprilije.

logo aprilia racing ok 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp