Motosport

KTM preoteo pobjednika relija Dakar

Kevin Benavides Red Bull KTM Factory Racing

Kevin Benavides je ove godine pobijedio na reliju Dakar s Hondom, a iduće će to isto pokušati s KTM-om.

„Kad ih možeš pobijediti, pridruži im se“, tako bi se, jednostavnim izbacivanjem negacije, mogla parafrazirati poznata izreka u ovom konkretnom slučaju. Naime, Kevin Benavides je u sjajnom ovogodišnjem reliju Dakar za upravljačem Honde pobijedio konkurente iz KTM-a, pa će im se sada pridružiti. Odnosno, Argentinac je stavio potpis na ugovor s KTM-om, što i nije mala stvar jer, za razliku od nekih drugih grana motosporta, tvorničke momčadi koje sudjeluju na reliju Dakar uglavnom dugi niz godina surađuju s istim vozačima. Ispada tako da su zvučni transferi relativno rijetki, a oni u kojima bi aktualni pobjednik mijenjao boje skoro pa nezamislivi.

Na neki način, Kevin Benavides se vraća kući, jer je imao tvorničku podršku KTM-a kad se još bavio endurom. Na rally disciplinu se prebacio 2015. godine, a do nedavne pobjede mu je najveći uspjeh bilo drugo mjesto na reliju Dakar 2018. Zanimljivo je da je za KTM donedavno vozio njegov brat Luciano, koji je za 2021. premješten u sestrinsku momčad Husqvarne.

Ako zadrže Pricea, Sunderlanda i Walknera, KTM bi u svojim redovima imao čak četvoricu pobjednika na reliju Dakar. Očekujemo da e nakon ovog biti još zanimljivih transfera, to više što, koliko nam je poznato, svim vozačima Honde ove godine ističu ugovori, a još nemamo ni službene potvrde hoće li sama Honda uopće nastaviti s projektom Dakar. Ako hoće, onda će morati u kupnju, jer uz to što su ostali bez Benavidesa, gotovo sasvim sigurno neće koristiti ni usluge Barrede. S druge strane, možda im bi bilo dovoljno i samo to da zadrže Brabeca, koji je pobijedio prošle godine, a ovaj put je bio drugi.

1monsterenergyhondateam20 dak21 stage10 8240 rallyzone 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp