Motosport

Dovizioso će ponovo testirati Apriliju RS-GP

01 dovi

Iako je iz njegovih izjava teško zaključiti išta konkretno, čini se da je prvi „spoj“ s Aprilijom prošao obećavajuće, čak i ako mu nije sasvim odgovarao položaj.

Da nije zaradio milijune kao MotoGP vozač, Andrea Dovizioso je mogao ostvariti zavidnu karijeru kao diplomat. Njegova sposobnost da dugo drži pozornost slušatelja, a da istovremeno ne kaže ništa konkretno, došla je jasno do izražaja i nakon prvog testiranja Aprilijina MotoGP motocikla RS-GP u Jerezu. Iako je sve zanimalo kakav je taj motocikl, posebno u usporedbi s Ducatijem, moglo se doznati samo to da RS-GP, kao i svaki drugi motocikl, ima svoje prednosti i mane, te da vrijeme kruga nije bilo loše.

03 dovi

Daleko najviše je pričao o ergonomiji, koja mu nakon 8 godina s Ducatijem nije sasvim odgovarala, pa zato i nije mogao voziti na samom limitu. To nemalo podsjeća na njegovog bivšeg timskog kolegu Lorenza, koji je svima u Ducatiju, pa tako i Doviziosu, išao na živce kad je cijelu sezonu lamentirao o tome kako mu ne odgovara položaj na Desmosediciju. No, onda je počeo pobjeđivati.

Zapravo se najviše može doznati iz toga što je već za 11. i 12. svibnja dogovorena nova runda testiranja, ovaj put u Mugellu. Proračunat kakav jest, Dovizioso sigurno ne bi pristao na ta testiranja iz čiste dosade, što će reći da je u Aprilijinom motociklu prepoznao neki potencijal. Dakako, od inženjera očekuje da mu do onda dorade ergonomiju. Hoće li se nakon toga dogovoriti i za mogući angažman u 2022? Nemoguće je to reći, no ako u idućih mjesec ili dva s Aprilijom doista potpiše ugovor za iduću sezonu, onda bi, skoro pa sigurno, pokoju utrku odvozio već ove godine.

04 dovi 

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp